Óriási böszmeséget követtek el a legnépszerűbb amerikai vetélkedőben

Az első percekben elspoilerezték az egész műsort.

Az 1964-ben indult Jeopardy! ma már fogalomnak számít Amerikában. A Merv Griffin által létrehozott kvízshow különlegessége, hogy megfordítja a kvízműsorok hagyományos kérdés-felelet formátumát. A versenyzők kérdések helyett általános ismereteket tartalmazó válaszokat kapnak, és az alapján kell azonosítaniuk azt a személyt, helyet, dolgot vagy fogalmat, amelyet a kérdés leír, minden egyes választ kérdés formájában megfogalmazva.

A március 9-i epizódban a szerkesztők elkövettek egy olyan bakit, amit az eddigi 39 évad több mint 8 ezer része alatt egyszer sem: már Mayim Bialik műsorvezető nyitóbeszéde alatt bevágták a versenyzők végső pontszámait, vagyis elspoilerezték az egész adást.

Michael Davies executive producer egy podcastben árulta el, miért történt a hiba: a műsor nyitó részét gyakran újraforgatják a játék befejezése után, és a versenyzők végső eredményei helyett a nyitóhelyezéseket mutatják.

Elmondta, hogy bár "a szokásos eljárás az, hogy a pódiumon látható pontszámokat visszaveszik az eredeti szintre", valamiért ez nem történt meg azon a bizonyos napon, és az utómunkálatok során sem vette észre senki a hibát.

Davies biztosította a nézőket, hogy mostantól olyan protokollok vannak érvényben, amelyek megakadályozzák, hogy ez a baki még egyszer megtörténjen, majd bocsánatot kért mindenkitől, akinek tönkretette a szórakozását ez a hiba.

Via: Independent