Oscar-díjas filmklasszikussal tölthetjük a szerda estét

A Duna Tv-n (reklám nélkül) megnézhetjük A kis szemtanút, de ezen kívül is találtunk pár jó filmet szerdára.

James Bond: Aranyszem - Mozi+, április 8. szerda, 16h

Lehet, hogy James Bond-ot eddig szinte csupa zöldfülűvel hozta össze a sors, ám mostani ellenfelét tényleg kemény fából faragták. Ez a mindenre elszánt bandita az orosz alvilággal is összeszűri a levet, csak hogy megkaparinthasson egy hétpecsétes titokként kezelt katonai helikoptert, majd megszerezze a legféltettebb és legveszélyesebb szovjet űrfegyvert is, az Aranyszemet. Ilyen arzenállal akár az egész nyugati civilizációt le lehetne söpörni a föld színéről. És a 007-es ügynök éppen ezt akarja megakadályozni...

 

A hálózat csapdájában - AMC, április 8. szerda, 16.55h

Angela (Sandra Bullock), a csinos, szakmájában sikeres nő egy nap arra ébred, hogy kirabolták. De nem csupán a pénzét vették el, hanem mindenét. Nincs többé neve, otthona, állása, személyisége: teljesen kitörölték a központi adatbankból. Csapdába került és egyedül kell kiverekednie magát belőle. Akivel érintkezésbe lép, meghal vagy őt akarja megölni. Ha újra élni akar, a komputerrendszerek bonyolult szövevényében meg kell találnia azt az embert, aki az utasításokat adja. Ám a szálak a legmagasabb körökbe vezetnek.

 

James Bond: Goldfinger - Moziverzum, április 8. szerda, 18.45h

Ian Fleming könyve alapján! A legnagyobb angol bank felfedezi, hogy valaki hatalmas mennyiségű aranyat halmoz fel, és úgy tűnik, a nemzetközi aranykereskedő, Auric Goldfinger is érintett az ügyben. A bank azt kéri, James Bond titkos-ügynököt küldjék nyomozni az ügyben. Bond hamarosan felfedezi, hogy az arcátlanul vakmerő terv az évszázad bűnténye lenne, amelynek célja teljes gazdasági káoszt kavarni a Nyugaton. Nincs könnyű dolga, Goldfingernek ugyanis olyan segítők egyengetik rögös útját, mint Pussy Galore, a szexis pilótalány, vagy a már megjelenésével is riasztó Oddjobb, aki speciális acélpenge-karimájú kalapjával gyilkolja ellenfeleit...

 

Mint-a-kép - Paramount Channel, április 8. szerda, 18.50h

Kate tehetséges, igyekvő, fiatal marketingmenedzser. A neves reklámcég nagyreményű és meseszép munkatársa azonban minden erőfeszítése dacára képtelen feljebb lépni a vállalati ranglétrán. A főnöke ugyanis konzervatív elveket vall, ki nem állhatja a független, sikerorientált hölgyeket. Szerinte egy nő akkor jó és megbízható, ha férfi áll az oldalán. Az elkenődött szépség barátnője praktikus, ám komoly bonyodalmakat rejtő tanácsot ad: béreljen fel egy pasit, és hitesse el mindenkivel a cégnél, hogy megállapodott. Ettől fogva megy is minden, mint a karikacsapás, mígnem beüt a mennykő.

 

Hullámtörők - Film Now, április 8. szerda, 20h

Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízimentő váljék.

 

Invázió - Viasat3, április 8. szerda, 20.55h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos infulenzajárvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Con Air - A fegyencjárat - Film+, április 8. szerda, 21h

A Fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy _ esetleg egy ártatlannal együtt _ eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - Paramount Channel, április 8. szerda, 21h

Ace Ventura a világ legnagyszerűbb állatnyomozója. Ha eltűnt állatokat kell felkutatni, Ace ott terem, és a kedvenc hamarosan előkerül. Ace azonban nem hétköznapi figura: úgy eszi a szotyolát, mint egy papagáj, öltözéke igen különleges, haja pedig teljesen egyénre szabott. Amikor elrabolják a miami futballcsapat szerencseállatát, Hópihét, a palackorrú delfint, Ace fantasztikus nyomozásba kezd. Igen különös tehetségről tesz tanúbizonyságot, ahogy nyomra akad, rögtön el is veszti azt, ha pedig már senki sem tud semmi újat felmutatni, ő hihetetlen szerencsével továbbviszi az ügyet. Hamarosan nem csak egy delfint kell megkeresnie, hanem az egyik csatárt is, akit szintén elrabolnak.

 

Végrehajtók - Filmcafe, április 8. szerda, 21h

Toronto, a nem is olyan távoli jövőben. Az orvostudomány vívmánya, hogy már nincs szükség donorokra a szervátültetéseknél, mesterséges szervekkel dolgoznak. Más kérdés, hogy kevesen engedhetik meg maguknak a költséges transzplantációt. Ezért létrehoztak egy hitelkonstrukciót, melynek lényege, ha valaki nem tudja fizetni a részleteket, visszaveszik tőle a szervet. Az ügyet a Repo Mannek nevezett behajtóemberek végzik. Remy az egyik legjobb a szakmában. Egy napon azonban arra ébred, hogy ő is adósként szerepel a listán, és a cég nyakára küldi a korábbi társát.

 

A kis szemtanú - Duna Tv, április 8. szerda, 22.10h

Rachel, miután az amish szekta szigorú előírásainak megfelelően eltemette férjét, kisfiával, Samuellel rokonlátogatásra indul. A 18. századi életmódhoz szokott kisfiút elkápráztatja a philadelphiai pályaudvar megannyi csodája. Véletlenül azonban másnak is szemtanúja lesz: az orra előtt gyilkolnak meg bestiális kegyetlenséggel egy civil ruhás rendőrt. John Brook nyomozónak el kell rejtenie a kis szemtanút a gyilkosok elől, ezért elkíséri a fiút és édesanyját haza, az amish világba. A nagyvárosi zsarunak egy számára teljesen ismeretlen civilizációba kell beilleszkednie, ám közben a gyilkosok is a nyomukra akadnak… A film a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb vágás kategóriájában nyert Oscar-díjat, de további hat kategóriában jelölték még az elismerésre.

 

Veszett vad - AMC, április 8. szerda, 22.35h

1999, Koszovó. A szerb hadsereg sorra követi el az atrocitásokat az albán polgári lakosság ellen. Az amerikai különleges alakulatok tétlenül néznek végig mindent fedezékükből. A Koszovóban szolgáló amerikai alakulatok egyik tisztje, Aaron Hallam (Benicio Del Toro) az őrökön túljutva behatol egy félig elpusztult épületbe, ahol egy édesanyja holtteste felett imádkozó kisfiút talál. A házban tartózkodó és a vérengzést elrendelő szerb tisztnek fogalma sincs róla, hogy nincs egyedül, amíg Aaron le nem lövi. Bár bátorságáért Ezüst Csillaggal tüntetik ki, a katonát a mai napig rémálmok gyötrik.

 

Félelem és reszketés Las Vegasban - Filmcafe, április 8. szerda, 23.10h

1971-ben járunk, az Egyesült Államokban, a kompromitációs botrányba keveredett Richard Nixon elnöksége és a hippi korszak idején. Raoul Duke, a sportriporter, megbízást kap a nevadai sivatagban megrendezett motorverseny tudósítására. Barátjával az ügyvéd Dr. Gonzóval, útnak indul, ám céljuk nem a sivatag lesz, hanem Las Vegas, a szerencsejáték városa. A két férfi a kábítószerek és az alkohol összes létező fajtájával felszerelkezve vág neki a kalandnak, hogy megtalálja az amerikai álmot.

 

Hollywoodland - Paramount Channel, április 8. szerda, 00.55h

A film Hollywoodland legtitokzatosabb megoldatlan rejtélye alapján készült, mese sikerről, csillogásról, botrányról és korrupcióról, az 1950-es évek Los Angeleséről. Mikor George Reevest, a Superman kalandjai című sorozat sztárját holtan találják otthonában, a rajongók milliói állnak értetlenül az eset előtt. A rendőrség és a stúdió vezetői öngyilkosságot állapítanak meg és le akarják zárni az ügyet, de a pletykák nem szűnnek meg. Louis Simo, a magándetektív szimatot fog és megpróbálja rekonstruálni a színész utolsó, feszült napjait. Ki húzta meg a ravaszt? A démoni menyasszony, a visszautasított szerető, a dühöngő férj _ vagy tényleg maga Reeves? A főszerepben Adrien Brody, Diane Lane és Ben Affleck.