Összegyűjtöttük a legjobb filmeket csütörtök estére

Például Mads Mikkelsen bátyját Lars Mikkelsent is láthatjuk egy dán thrillerben, de este vetítik a Közelebbet is.

Egy tiszta nő - M5, január 21. csütörtök, 21h

Tess apja, egy szegény házaló megtudja, hogy a család jog szerinti leszármazottja a d'Urberville-nemeseknek. A lányt a nemesi házban ugyanúgy kezelik, mint a többi szegény alkalmazottat. A fiatalúr, Alec erőszakkal szeretőjévé teszi. A távoli gazdaságban Tess és egy pap fia, Angel egymásba szeretnek. A nászéjszakán azonban, amikor Tess bevallja múltját, a felháborodott férj magára hagyja a fiatalasszonyt. A tragédia elkerülhetetlen... A film Thomas Hardy magyarul is megjelent regényének Roman Polanski rendezte, pazar kiállítású változata, mely 1979-ben három Oscar-díjat (Legjobb Operatőr, Legjobb Díszlet, Legjobb Jelmez) nyert el.

 

Terhes társaság - Viasat3, január 21. csütörtök, 21h

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

 

Képtelen képrablás - Filmbox Plus, január 21. csütörtök, 21h

Frank O'Brian azt a feladatot kapja kissé buggyant rokonától, hogy egy értékes képet raboljon el, és adja át jövendőbeli tulajdonosának. Frank karakán barátnője, Roz megelégeli addigi életmódjukat, és megesketi a férfit, hogy ez az utolsó ilyen kalandjuk, szakítaniuk kell ezzel az életfelfogással. Amíg arra várnak, hogy megjelenjen a titokzatos műpártoló, beköltöznek egy lakatlan tengerparti házba. Közben ketten is keresik őket: egyrészt sarkukban az FBI, ők egy korábban már halottnak hitt hírhedt képtolvaj kilétét szeretnék felderíteni, de üldözi őket Frank unokatestvére, a megbízó is, mert ő meg arra jött rá, hogy az ügylet tárgyát képező kép sokkal értékesebb, mint azt valaha is álmodta. Frank és Roz mindezek ellenére megpróbálja kellemesen eltölteni az időt, ebben a számukra furcsa közegben, a felső tízezer tagjai között.

 

A fejvadász - A pénz hatalma - Filmbox, január 21. csütörtök, 22.25h

Martin Vingét (Lars Mikkelsen, Egy gyilkos ügy), a sikeres fejvadászt N. F. Sieger, Dánia legnagyobb olajbirodalmának 85 éves feje azzal bízza meg, hogy keressen új vezetőt cége élére: arra a pozícióra, melyre évek óta az elnök saját fia, Daniel Sieger pályázik. Miközben a jelöltek után kutat, Martin rádöbben, hogy lassan, de biztosan egy átláthatatlan hatalmi játék bábájává vált, melyben rajta kívül álló erők döntik el az olajbirodalom sorsát, és ez a döntés őt is magával ránthatja.

 

Hannibál ébredése - Filmbox Plus, január 21. csütörtök, 22.35h

A történet Kelet-Európában veszi kezdetét, a II. világháború vérgőzös végnapjaiban. Sokak számára a harcok már nem nemzetek közötti konfliktusról szólnak, hanem a puszta túlélésről, méghozzá bármi áron. A fiatal Hannibal szüleit a szeme láttára gyilkolják meg, így mostantól neki kell vigyáznia szeretett húgára. A későbbiekben a fiú olyan szörnyű kegyetlenkedésekkel szembesül, melyek fényében még szülei erőszakos halála is elhalványul. Bármilyen támogatás híján, egyedül kénytelen élni abban a szovjet árvaházban, mely régebben családjának adott otthont. Később Párizsba menekül, csak hogy megtudja, ott élő a nagybátya meghalt, ám a gyönyörű és titokzatos japán özvegye (Gong Li) szívesen látja őt. Azonban még a nő gondoskodása sem tudja elűzni rémálmait és a mindennapjait megfertőző bánatát. Különleges érzéke van a tudományokhoz, ezért felvételt nyer az orvosi egyetemre, ahol megszerzi azt a tudást és azokat az eszközöket, melyek segítségével bosszút állhat a háborús bűnösökön, akik megfertőzték életét. Könyörtelen bosszúhadjárata kielégíthetetlen vérszomjat hív benne életre, s megszületik Hannibal Lecter, korunk legvérengzőbb sorozatgyilkosa.

 

Durr, durr és csók - AXN, január 21. csütörtök, 22.50h

Harry (Robert Downey Jr.) kisstílű tolvaj, aki egy elbaltázott betörés miatt kétségbeesésében egy színész-meghallgatáson bújik el. Mire felocsúdna, már Hollywoodban van: detektívet kell majd játszania. Ráadásul egy macsó magándetektív (Val Kilmer) gondjaira bízzák, hogy felkészüljön a szerepére. A detektív persze utálja az új munkáját. Gyűlölet első látásra, de ez még csak a kezdet: hamarosan feltűnik a színen egy sikerre éhes színésznő (Michelle Monaghan), akinek a nyomát hullák, holttestek és tetemek szegélyezik.

South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan - Sony Movie Channel, január 21. csütörtök, 22.55h

A békés amerikai kisvárosban elszabadul a pokol, amikor a helyi moziban bemutatják a legújabb Terrence & Phillip filmet. A kölykök szinte megőrülnek érte, a szülők pedig nem győzik kapkodni a fejüket, annyira csúnyán beszélnek azóta. Az általános tiltakozás hatására letartóztatják Terrencéket és a felháborodott szülők, Kyle mamájával az élen hadat üzennek a szélhámosok szülőföldje, Kanada ellen. Cartmanra és barátain a sor, hogy megmentsék a világot a háborútól, alászálljanak a pokolba és jó útra térítsék a Sátánt, valamint megakadályozzák két kedvencük kivégzését.

 

Közelebb - Viasat3, január 21. csütörtök, 23h

Aki szerelmes, jól is hazudik. Mindenki másképp, de becsapja szerelmét, élet- vagy házastársát. Az őszinteség csak idegenek között lehetséges. Két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland. Mindannyian hazudnak egymásnak, mind olyasmiket ígérnek, amelyről tudják, úgysem fogják betartani. Két házaspár története négy és fél éven át: szent elhatározások, nagy fogadkozások, hazugságok, bevallott és ki nem mondott vágyak története.A film alapjául szolgáló színdarab az elmúlt években London és New York egyik legnagyobb és legbotrányosabb sikere.

 

Az utolsó mohikán - Moziverzum, január 21. csütörtök, 23.15h

J.F. Cooper klasszikus kalandregényének fordulatokban, romantikus és izgalmas jelenetekben bővelkedő filmváltozata 1757-ben játszódik. Az amerikai gyarmatokon három éve dúl a francia-angol háború, s mind a két fél mellett harcolnak különböző indián törzsek is. Cora a húgával, Alice-szel ellenséges területen keresztül utazik, hogy csatlakozzanak édesapjukhoz, Munro ezredeshez az angol erődben. Útközben azonban megtámadják őket a franciákkal szimpatizáló huronok. De a mohikánok két utolsó képviselője Csingacsguk és fia, Uncas, Sólyomszemmel az oldalukon szerencsére az utolsó pillanatban megmentik az angol tiszt két lányát. Magua, a huron törzsfőnök ezért véres bosszút esküszik…

 

Bolse vita - Duna Tv, január 21. csütörtök, 23.35h

1989 izgalmas nyarán Magyarország megnyitotta nyugati határát, s ezzel kezdetét vette az új népvándorlás a felbolydult Kelet-Európában. Sorra átvonultak az országon _ Kelet és Nyugat keresztútján _ a politika, a szegénység, a háború menekültjei, a kalandorok, a csempészek, a maffiózók és jött néhány fiatal ember, akik helyet kerestek maguknak a megújulni látszó világban. A mérnök Szergej a KGST piacon késeket árul, hogy tovább mehessen nyugatra. Jura és Vagyim zenészek, ők szívesebben maradnának itt. Erzsi, aki orosz tanárnő volt, most a lakását adja ki az oroszoknak. Egy angol és egy amerikai lány pedig egyszerűen kíváncsi, hogy milyen most itt az élet. Ők mindnyájan a Bolse Vita nevű kocsmába járnak esténként. Váratlanul megváltozik a világ: megérkezik a maffia. A film többszörös díjazottja nemcsak a Magyar Filmszemlének, de a nemzetközi fesztiváloknak is.