Összegyűjtöttük a legjobb filmeket hétfő estére

Ezekkel a filmekkel pihenjétek ki a húsvéti ünnepeket!

Hogyan nőjünk fel a szüleink akarata ellenére - M2, április 5. hétfő, 20.15h

Alex és bandája egy nagy megmérettetésre készül: indulni akarnak az együtteseknek meghirdetett zenei vetélkedőn. Az iskola új igazgatónője azonban beszünteti a próbákat, és arra bíztatja őket, inkább a tanulásra koncentráljanak. A fiatalok azonban nem hajlandók feladni álmukat, még akkor sem, ha úgy érzik, mindenki összeesküdött ellenük.

 

A Minden6ó - Film+, április 5. hétfő, 21h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

Az eltakarítónő - Filmcafe, április 5. hétfő, 21h


Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.

 

Vasember 3. - RTL Klub, április 5. hétfő, 21h

A legutóbbi küldetése után Tony Stark talonba tette a Vasembert. A tudós-szuperhős boldogan él egykori asszisztensével, ám álmatlanságban szenved, és pánikrohamok gyötrik. Amikor merényletek sora rázza meg a várost, Stark úgy dönt, hogy felveszi a (vas)kesztyűt, és szembeszáll a titokzatos ellenséggel. A Vasemberen végzett legújabb fejlesztése azonban még nem tökéletes, ráadásul felbukkan néhány korábbi ismerőse is. Az ösztönei és a találékonysága segítségével talán sikerül felülemelkedni a nehézségeken.

 

Feltámadás - ATV, április 5. hétfő, 21.30h

Risen amerikai dráma, 2016 Rendező: Kevin Reynolds Szereplők: Tom Felton, Joseph Fiennes, Cliff Curtis, Peter Firth, Stephen Hagan, Leonor Watling, Mish Boyko Jézus Krisztus keresztre feszítése után elterjed a hír, hogy a Messiás feltámadt, a holtteste eltűnt a sziklasírból. A hír eljut a római helytartóhoz is, aki megbízza Claviust, az erőskezű római tribunust, hogy járjon utána a dolgoknak. Clavius a segédjével, Luciusszal nyomozni kezd, hogy megfejtsék a rejtélyt, mi történt a názáreti Jézussal a keresztre feszítését követő hetekben. Cáfolni akarják azokat a pletykákat, miszerint feltámadott volna, ami könnyen felkeléshez vezethet Jeruzsálemben.

 

Genius - Duna Tv, április 5. hétfő, 22.15h

Max Perkins, az "olvasószerkesztők védőszentje" Ez a film valóságos irodalmi csemege az amerikai literatúra kedvelői számára. Minden idők leghíresebb könyvszerkesztője, a nagy felfedező, Max Perkins olyan nagy írók szerkesztője volt, mint Francis Scott Fitzgerald (és a sajnos kibontakozásában őrülete által megakadályozott felesége, Zelda), Hemingway, vagy a grafomán Thomas Wolfe, aki valóságos szólavinákkal kéziratlapok ezreit írta tele. Első regényéből (Nézz vissza, angyal, első kiadás: 1929) Perkins 90.000 szó elhagyására ösztönözte. Nemcsak irodalmi, hanem emberi válságukban is számtalan segítséget nyújtott kora népszerű irodalmárainak. Az ő életén keresztül bepillantást nyerhetünk a 20. századi amerikai irodalom születésének kulisszái mögé. Készült A. Scott Berg többszörösen díjnyertes könyve nyomán. Olyan nagyszerű színészek elevenítik meg a valóságban is élt alkotókat, mint Colin Firth (Perkins), Guy Pearce (Fitzgerald), Jude Law (Wolfe). Díjak és jelölések: Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2016) _ Arany Medve jelölés: Michael Grandage (.)

 

Blöff - SuperTV2, április 5. hétfő, 23h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

 

Keresd a nőt! - Moziverzum, április 5. hétfő, 23.15h

A filmben Ted (Ben Stiller) a suli legjobb nőjével, Maryvel (Cameron Diaz) fog a szalagavatón feszíteni. Hát feszíteni ugyan feszít, de egész mást és egész máshol: a nagy napon ugyanis Ted sikeresen becsípi összes férfiúi ékességét a nadrágja cipzárjába. Ez természetesen a lányos háznál történik, az egész família szeme láttára. Eltelik 13 év, mire Ted rájön, hogy egyetlen nőt szeretett egész életében, Maryt, akinek a sajnálatos események óta nyomát vesztette. Felbérel tehát egy másodosztályú bájgúnárt, aki magándetektívnek mondja magát (Matt Dillon), hogy derítse ki, hol él és mit csinál most a gyönyörű Mary. A detektív nemcsak megtalálja a lányt, de azonnal bele is szeret. Ezzel azonban nincs egyedül: az ellenállhatatlan Marynek egész kis rajongótábora van, amelyhez hamarosan Ted is csatlakozik.