Összegyűjtöttük a legjobb filmeket vasárnap estére

Holnap hétfő, de addig még van egy szabad estétek, amit akár tévézéssel is tölthettek.

Star Wars: Skywalker kora - RTL Klub, május 9. vasárnap, 19h

A Lucasfilm és J.J. Abrams rendező újra egyesíti erejét, hogy elrepítse a közönséget egy messzi-messzi galaxisba a Star Wars: Skywalker korában. A Skywalker saga lenyűgöző befejezésében új legendák születnek, és megvívják a végső csatát a szabadságért.

 

Transz-Szibéria - Film Mánia, május 9. vasárnap, 20h

Egy amerikai házaspár, Roy és Jessie a hosszú pekingi tartózkodásukat követően kis vargabetűvel utaznak haza az Egyesült Államokba. A transzszibériai expresszel indulnak Moszkvába. Útközben találkoznak egy másik nyugati párral, Carlosszal és Abbyvel, akikkel gyorsan összebarátkoznak. Amikor Roy egy időre lemorzsolódik a kis csapattól, Jessie-nek rá kell döbbennie, hogy az újonnan megismert honfitársaik egyáltalán nem azok, akiknek mutatják magukat. Ám az igazi meglepetés csak ezután következik, olyan veszélyes játszmába keveredtek, amelybe nem kellett volna.

 

Szerepcsere - Jocky Tv, május 9. vasárnap, 20h

Billy Ray Valentine kisstílű szélhámos a gettóból, Lewis Winthorpe III pedig a Wall Street-i Duke Testvérek cég tehetős befektetési tanácsadója. A Duke testvérek fogadást kötnek, hogy a született vesztes Valentine lehet-e olyan sikeres üzletember, mint Winthorpe, ha megfelelő környezetbe kerül, illetve az öntelt Winthorpe elveszítheti-e mindenét és bűnözővé válhat-e, ha fordul a kocka. A két Duke intézkedik, hogy ez megtörténjék. Ily módon Valentine lesz a cégnél az aranyifjú, Whinthorpe pedig pillanatok alatt az utcán találja magát. A két fickó aztán egyszer összetalálkozik, és megpróbálnak rájönni, ki teszi ezt velük, és végül akcióba kezdenek, hogy kidolgozzák saját tervüket a visszavágásra.

 

Ilyen az élet - Cool, május 9. vasárnap, 20.40h

Holly (Katherine Heigl) és Eric (Josh Duhamel) amennyire sikeres az üzletben, annyira sikertelen a szerelemben. A randijuk is katasztrofálisan sikerült. Ki nem állhatják egymást, viszont mindketten odavannak a csöpp keresztlányukért. Amikor a kis Sophie szülei tragikus balesetben életüket vesztik, a gyermeküket rájuk hagyják. Nincs más hátra, félre kell tenniük minden ellenszenvüket és a nézeteltéréseiket. Kénytelenek összeköltözni, és a karrierjüket, illetve más, addig fontosnak dolgaikat háttérbe szorítani. Idővel rájönnek, hogy az együttélés nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt gondolták.

 

Kéjjel-nappal - SuperTV2, május 9. vasárnap, 21h

Amikor June (Cameron Diaz) találkozik a rejtélyes Roy-jal (Tom Cruise), aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mit egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga, ha bíznak egymásban.

 

Az 57-es utas - Viasat6, május 9. vasárnap, 21h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

Csak semmi pánik - Moziverzum, május 9. vasárnap, 21h

Ötvös Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki (Kern András) ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy.

 

Piszkos Harry - RTL+, május 9. vasárnap, 21h

San Francisco lakóit a Skorpió néven ismert sorozatgyilkos tartja rettegésben, aki találomra kiválasztott, ártatlan embereket lő le lesből. Harry Callahan felügyelő _ akit megalkuvást nem ismerő módszerei miatt csak Piszkos Harryként emlegetnek _ társával, Chico Gonzalez felügyelővel kapja a feladatot, hogy megállítsa az őrült gyilkost. Skorpió azonban aljasságban nem ismer határt, ezzel alaposan feladja a leckét a nyomozónak, aki hamar két tűz közé kerül, amikor a szenzációhajhász sajtó és a politikai jóhírét féltő városvezetés őt kezdik támadni kemény módszerei miatt.Piszkos Harry Clint Eastwood egyik legsikeresebb szerepe volt, amelyet négy folytatásban is magára öltött. Don Siegel filmje a Francia kapcsolat mellett a hetvenes évek legnagyobb hatású bűnügyi filmje.

 

A bűn árfolyama - AXN, május 9. vasárnap, 21h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Vágy és vezeklés - Filmcafe, május 9. vasárnap, 21h

Anglia, 1935. A tehetős családba született Briony a kiváltságosok életét éli viktoriánus villájukban. Az élénk fantáziával megáldott kislány írónő szeretne lenni. Amikor az egyik hétvégén összejön a család, a rekkenő hőség hatására a régóta elfojtott érzelmek veszélyes robbanóelegyként törnek felszínre. Egy sor félreértés következményeként Briony ártatlanul meggyanúsítja Robbie Turnert, a nővére, Cecilia szerelmét egy bűncselekmény elkövetésével. A gyanúsítás is elég ahhoz, hogy tönkretegye kettejük bimbózó szerelmét, és örökre megváltoztassa mindannyiuk életét.

 

A pénz színe - M2, május 9. vasárnap, 21.10h

Az öreg profi biliárdbajnok, Gyors Eddie (Paul Newman) saját maga ifjú mását ismeri fel Vincentben (Tom Cruise). Felajánlja a tehetséges játékosnak, hogy megtanítja minden trükkre. Vincent eleinte hezitál, de végül elfogadja a hazárdjátékos ajánlatát. Gyors Eddie felpakolja Vincentet és barátnőjét, Carment (Mary Elizabeth Mastrantonio), hogy meghódítsák az állam biliárdszalonjait és kicsalják a játékos kedvű cowboyok zsebéből az utolsó centeket. Vincentnek azonban nincs igazi pókerarca. Szereti rögtön megmutatni tudását, ezért a figyelmesebb játékosok nem állnak le vele pénzben játszani. A feszültség egyre nő a trükkös csapat tagjai között. A pénz színe 25 évvel később folytatja a Nagyvárosi cápák történetét, amelyben a fiatal Paul Newman alakította Gyors Eddie még biliárdbajnoki pályája elején járt.

 

A döntés éjszakája - Duna Tv, május 9. vasárnap, 21.15h

Harry Moseby, az egykori amerikaifutball-játékos magándetektívként keresi a kenyerét. Legújabb megbízatása szokványos eltűnési ügynek tűnik. Megbízója a korosodó hollywoodi színésznő, aki annak köszönhette a főszerepeket és a sikereit, hogy az egyik stúdió vezetőjéhez ment feleségül. A hölgy azt szeretné, ha visszahozná a mostohalányát, aki valószínűleg Floridába szökött. Harry elutazik délre, hogy előkerítse a lányt. Ám rá kell döbbennie, hogy az ügy bonyolultabb, mint gondolta. A szálak egyre messzebbre vezetnek.

 

Euro túra - Prime, május 9. vasárnap, 23h

A külkapcsolatok bedurvulnak, amikor az egyetemista Scotty Thomas a spanokkal átzúz Európába a leghúzósabb nyári buli-vakációra! Dögös külföldiekkel találkoznak, és minden lehetséges extrém őrületet besűrítenek életük legvadabb túrájába! Scott-ot éppen az érettségi bankett előtt dobja a barátnője, egy punk-együttes oszlopos tagja kedvéért. Hősünk csalódottságában olyan részegre issza magát, hogy európai levelezőtársát, _ aki mellesleg egy szőke bombázó _ és, akit addig fiúnak vélt, csúnyán megbántja. Scotty ekkor megfogadja, hogy a nyári szünetben csakis egyetlen cél lebeg majd a szeme előtt: felfedezni az ismeretlen és hatalmas Európát, s eközben megtalálni a megbántódott lányt…

 

Ne nézz vissza! - Duna Tv, május 9. vasárnap, 23h

Jeanne írónő, férjezett és két gyermeke van. Egy nap nyugtalanító változásokat kezd látni otthonában, és nemcsak a környezete, ő maga is kezd átalakulni valaki mássá. Bár aggasztják ezek a dolgok, úgy tűnik, a családja mit sem vesz észre az egészből, és Jeanne reakcióját is betudják az új könyve körül kialakult sztressznek. Jeanne azonban érzi és tudja, hogy valami sokkal mélyebb, sokkal zavaróbb dolog zajlik most benne, körülötte. Az anyja házában lévő fényképben látja meg azt, ami kiválthatja benne ezeket az érzéseket. Olaszországba utazik, hogy felfedje a kép történetét.

 

Tökéletes világ - RTL+, május 9. vasárnap, 23.15h

Egy bűnöző, akit megkeményített az élet. Egy rendőr, aki fáradhatatlanul szolgálja a törvényt. És kettejük között egy védtelen kisfiú, aki elveszítette az édesapját. Hármukban egy dolog közös: a tökéletes világot keresik. Butch Haynes veszélyes, visszaeső bűnöző, aki szociopata cellatársával megszökött a börtönből. Amikor szökés közben a fékezhetetlen cellatárs meg akar erőszakolni egy nőt, és ezzel fellármázza a környéket, Butch kénytelen túszul ejteni az asszony hétéves kisfiát. Hamarosan megindul az embervadászat, az újraválasztás előtt álló kormányzó legjobb emberére, a texasi veterán Red Garnettre és egy ifjú, lelkes kriminológusnőre bízza az ügyet. A legújabb technikai vívmányokkal felszerelve megindítják a hajszát. Az egyetlen bökkenő az, hogy Garnett szíve szerint futni hagyná Haynes-t.

 

A visszatérő - Paramount Network, május 9. vasárnap, 23.50h

A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) szándékosan tagadja meg a segítséget és magára hagyja őt a kietlen, dermesztő rengetegben. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy bosszút álljon.