Owen Wilson nem enged el minket!

A ferde orrú komikus meglepően sokszor tűnik fel a hétvégén a képernyőn, pedig a kisebb szerepeit nem is említjük meg, és nem csak vicces vagy romantikus alakításait láthatjuk! De nem ám!

Az igazi csoda (2017)

Owen Wilson szeret kicsit érzelgős családi vígjátékokat csinálni, mint például az egyik legtöbb pénzt hozó munkája, a Marley meg én (2008), és ha nagyon gonosz akarok lenni, ilyen ez a film is, csak kutya helyett kisfiúval. Aki ráadásul súlyos betegséggel él: az okos, kedves és már ötödikes Auggie ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával (Julia Roberts) tanult otthon, de szeretne iskolába járni. Ehhez viszont rengeteg előítéletet és félelmet kell legyőznie neki és szüleinek, merthogy Wilson itt az apuka. Auggie története egyébként nem kitalált, és a kisfiút a nagyszerű Jacob Tremblay alakítja, csak nem lehet felismerni.

Apavadászat (2017)

Owen Wilson és Ed Helms testvérek, ami ugyebár abszurd, mert kicsit sem hasonlítanak egymásra, és ennek a későbbiekben lesz is némi jelentősége. Merthogy az anyjuk (Glenn Close) újra férjhez megy, és a nagy napon bevallja két felnőtt fiának, hogy hazudott nekik. Eddig mindig azt mesélte, hogy az apjuk réges-régen meghalt, de most elárulja, hogy igazából sosem volt benne biztos, ki az apa - de az igazság valahol egy amerikai foci csapat környékén keresendő. És a srácok el is indulnak a nagy útra, hogy folyamatosan hülyét csináljanak magukból és mindenki másból, akikkel útközben találkoznak.

Kiút nélkül (2015)

Wilson szerencsére nem csak idétlen vígjátékokat és csöpögős családi meséket vállal, hanem egyszer-egyszer egy kőkemény akciófilmet is, és a Kiút nélkül meglepően kemény és meglepően profi. Hősünk egy amerikai multi képviselője, aki röviddel azelőtt érkezik családjával egy meg nem nevezett dél-kelet ázsiai országba, ahol véres zavargások törnek ki, és a lázadók valósággal vadásznak a külföldiekre. Ami egyébként elég hideglelős, mert még a tévé előtt ülve is átérezhető a helyzet borzalma. Szerencsére a semmiből előbukkan Pierce Brosnan , és ugyan a kis család menekülése még az ő jelenlétével is kissé valószínűtlen, ez így ahogy van, baromi ütős!

Fúrófej Taylor (2008)

Három lúzer iskolás, a dagi, a nyomi meg a cingár, az iskola leggenyóbb zaklatójának célpontja lesz, a srácok azonban, úgy tűnik, megtalálták a megoldást. Hirdetést adnak fel a Zsoldoskatona magazinban, és felbérelnek személyi testőrnek és edzőnek egy volt zsoldost, ha nem is a legjobbat, de mindenképpen a legolcsóbbat: a címbeli Fúrófej Taylort. Aki ugyan nem kemény, nem zsoldos és nem a bátorság élő példaképe, de Owen Wilson játssza, így tudhatjuk, hogy kicsit furcsa, kicsit lúzer, de a helyén van a szíve és lehet tőle tanulni az élet nagy dolgairól. Aki nem hiszi, nézzen utána!

Ünneprontók ünnepe (2005)

És itt van hősünk egyik legsikeresebb vígjátéka, ahol egyik kedvenc partnerével, Vince Vaughnnal baromkodhat, aki mindig önmagát játssza, a szerethető, lusta lúzert. Ők ketten esküvőkre lógnak be, hogy ingyen piáljanak és kajáljanak, és az ilyenkor könnyen kapható csajokra nyomuljanak, amit egyébként elég profin csinálnak. Aztán egy esküvőn mégis szépen befürdenek, de ez legyen az ő bajuk. És a film érdekessége, az Owen által kiszemelt csaj, Rachel McAdams ellenszenves pasiját az ekkor még tök ismeretlen Bradley Cooper játssza, aki nyilván úgy 200 dollárt kapott a szerepért, de a film igazi fénypontja mégis Will Ferrell rövidke jelenete, mint minden ünneprontó példaképe.