Pihend ki a hétfőt ezekkel a filmekkel!

Tudjuk, hogy rád fér a pihenés az első munkanap után, mi ezeket a filmeket ajánljuk hétfői esti lazulásra.

A herceg menyasszonya - Filmcafe, január 11. hétfő, 18.55h

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, amely nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje a kiszemelt kisasszony kezét. Ám egy kicsiny, de annál lelkesebb kompánia útnak indul a leányzó szívszerelmének vezetésével, hogy kiszabadítsa.

 

Engedd el! - Film4, január 11. hétfő, 20h

Becca és Howie boldog házasságban élnek, míg egy nap elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca (Nicole Kidman) az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken. A kívülállók számára nehezen értelmezhető kapcsolatba lép azzal a tizenéves fiúval, aki az autójával elütötte Danny-t. Howie eközben a múltba temetkezik, és ismeretlenek között keresi a vigasztalást. A Corbett házaspár külön-külön egyre meglepőbb és veszélyesebb útra téved.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, január 11. hétfő, 20.05h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Szex és New York - Viasat3, január 11. hétfő, 21h

Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha, Miranda és Charlotte kalandjai folytatódnak a vásznon, abban a városban, ahol a legtöbb magányos ember él. A téma ismét a szex. Amit néha szerelemnek neveznek.

 

Nem ördög, nem angyal - Filmbox, január 11. hétfő, 21h

Liddy önvédelemből késsel megszúrja a főnöke öccsét. A lánynak menekülnie kell, így egy fiatal házaspárt, Catherine-t és Seant megkér arra, hogy vigyék el a városból. Ám balesetet szenvednek, és a házaspár meghal. Miután a fiú szülei még nem ismerték az arát, úgy hiszik, az egyetlen túlkélő _ Liddy _ az, aki a baleset előtt éppen az ifjú feleség gyűrűjét próbálta fel. Fiúk halálával a szülők befogadják Liddyt és sajátjuknak tekintik, mondván, Sean emléke egy picit őbenne él. A lány gazdag jólétben élhet, mígnem egy nap előkerül a volt főnöke, aki egy újságban véletlenül meglátja a lány képét. Zsarolni kezdi Liddyt, aki kénytelen meglopni újdonsült családját, hogy a férfi száját tartsa. Hiszen az azzal fenyegeti, hogy kiadja őt a rendőrségnek, amiért megölte az öccsét.

 

Tolvajok városa - Film+, január 11. hétfő, 21h

A világ legtöbb pénzrablását Boston banknegyedében követik el. Doug (Ben Affleck) itt él, ezt a világot ismeri és csak ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és az emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer James (Jeremy Renner) hibázik, és a egy rosszul sikerült bankrablás miatt kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt. Claire (Rebecca Hall), az áldozat kis idővel az akció után belefut Dougba, és ettől kezdve minden megváltozik.

 

A tegnap gyermekei - Filmbox Plus, január 11. hétfő, 22.40h

Az Amerikában, jó házasságban és rendezett körülmények között élő Jennyt, aki hosszú évek után újra állapotos, hónapok óta nem hagyja nyugodni egy álom, amiben mindig ugyanaz a szegény ír család jelenik meg. Amikor nappal is rátörnek az emlékszerű képek, s emiatt a munkáját sem tudja folytatni, egy híres hipnoterapeutához fordul segítségért a jelenség okának kiderítésére. Úgy tűnik, Jenny egy korábbi életének drámai emlékeit éli újra, ahol nemcsak a szegénységgel és férje durvaságával kellett együtt élnie, hanem azzal a fájdalommal is, hogy egyik gyermekét elveszítette. Jenny tehát elindul Írországba, hogy egyelőre a maga számára sem tisztázott küldetését teljesítse.

 

Beépített tudat - Film+, január 11. hétfő, 23.30h

Pope (Ryan Reynolds), a CIA egyik legjobb ügynöke olyan információk birtokába jut, mellyel képes megfékezni a készülődő nukleáris támadást. Ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon tudnak hozzáférkőzni a Pope által megszerzett információhoz. A haldokló Pope tudatát át kell ültetniük egy másik ember fejébe. Az egyetlen személy, aki képes befogadni a férfi emlékeit és segíthet megfékezni a katasztrófát, Jericho (Kevin Costner), a féktelen bűnöző.

 

Kisanyám - Avagy mostantól minden más - Viasat3, január 11. hétfő, 00.10h

A csinos és fiatal Helen Harris (Kate Hudson) olyan életet él, amilyenről minden lány álmodozik: Manhattan legmenőbb divatügynökségénél dolgozik, karrierje töretlen, napközben divatbemutatókon pózol fontos embereknek, éjszakáit pedig a város legfelkapottabb klubjaiban tölti. Egy váratlan telefonhívás azonban mindent megváltoztat. Helen döbbenten értesül arról, hogy nővére és sógora egy balesetben meghaltak és három árvát hagytak maguk után. A 15 éves Audrey (Hayden Panettiere), a tízéves Henry (Spencer Breslin) és az ötéves Sarah (Abigail Breslin) Helen nénihez költözik. Az ismeretlen vizekre jutott Helen kezdetben régi életmódját megtartva igyekszik a gyereknevelés elvárásainak is eleget tenni.