Pihend ki a húsvétot a tévé előtt

Keddre azért sajnos visszavettek a csatornák a húsvéti jófilm-dömpingből, de még így is találtunk pár nézhető alkotást.

Bűnvadászok - Film+, április 14. kedd, 18.40h

Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

 

James Bond: Csak kétszer élsz - Moziverzum, április 14. kedd, 18.45h

Ian Fleming könyve alapján! A legendás 007-es ügynök ezúttal különös üggyel és különös ellenféllel találja szemben magát. A látszólag minden hájjal megkent Blofeld egy kialudt vulkán mélyén rendezte be főhadiszállását, innen irányítja bombabiztos konspirációját. Egy rejtélyes űrhajó teljes legénységével együtt elragad egy Föld körül keringő űrállomást. Az eset több, mint gyanús. A szuperhatalmak nem tudják mire vélni a történteket, ezért felkészülnek a harmadik világháborúra. Ebben a helyzetben csupán egy ember segíthet: James Bond.

 

Columbo / A szuperintelligens gyilkos csődje - Jocky Tv, április 14. kedd, 20.50h

Oliver Brandt (Theodore Bikel) felesége, Vivian (Samantha Eggar) rendkívül pénzigényes életmódot él. Ehhez pedig a költségeket a férfi csak úgy tudja előteremteni, hogy ügyfeleikből egyre több pénzt csikar ki és azt elsikkasztja. Amikor üzlettársa rájön ezekre a sötét üzelmekre úgy dönt, hogy elteszi láb alól Brandtet. Tettével pedig kis híján elköveti a tökéletes bűntényt.

 

47 Ronin - Mozi+, április 14. kedd, 21h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kai-t, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishi-hez, a 47 Ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk!

 

Jóbarátnők - Sony Movie Channel, április 14. kedd, 21h

Négy Los Angeles-i jó barátnő megszokott, kényelmes élete egy csapásra felborul, amikor ráeszmélnek, hogy fiatalságuk mulandó. Az egyedülálló Olivia egykor középiskolában tanított, de elunta a dolgot, és a takarítást választotta hivatásául, míg nem talál valami kedvére való munkát. Nem így a barátnői, Christine, Franny és Jane sikeresek, gazdagok, ráadásul férjezettek. Nem elég, hogy Olivia állandó beszédtéma, mindenféle pasasokkal is össze akarják boronálni. Lassan azonban kiderül, a jó nevű divattervező, az írónő és a gazdag háziasszony élete sem fenékig tejfel.

 

Pasik és csajok - Filmcafe, április 14. kedd, 21h

Ryan és Jennifer az a két ellentét, akik egyáltalán nem vonzzák egymást. Legalább is mindig így gondolták. Amikor tizenkét évesen találkoztak, ki nem állhatták egymást. Amikor tinédzserekként újra találkoztak, rühellték egymást. De amikor az egyetemen találkoznak, a merev Ryan és a szabad szellemű Jennifer rájönnek, hogy a köztük lévő különbségek összekötik őket, és ritka barátság szövődik köztük. És most a szobatársaik _ a lökött és mindig reménykedő Hunter és az ezerrel pasizós Amy _ segítségével meg fogják tudni, mit akarnak igazából a férfiak, mire van a nőknek legnagyobb szükségük, és mi történik a barátokkal, ha az egymásra hajtás túlzottan bedurvul. A csaj nem jár egyedül rendezőjének és sztárjának új közös filmje ezúttal az egyetemisták zűrös szerelmi életébe enged rendkívül poénos és kellően idétlen betekintést.

 

BÚÉK - Moziverzum, április 14. kedd, 21.10h

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

 

Az utolsó műszak - Film Now, április 14. kedd, 21.45h

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) és Mike Zavala (Michael Peňa) tartják magukat az esküjükhöz, amely szerint "szolgálnak és védenek", és acélos szövetséget alakítottak ki annak érdekében, hogy a műszak végén mindketten épségben hazatérhessenek. A rendőrpáros tagjai már rég megtanulták, hogy miközben Los Angeles utcáin járőröznek, egymáson kívül semmiben sem lehetnek biztosak.A riasztásról riasztásra élő zsaruk között őszinte és viccelődéstől sem mentes barátság szövődött, és mindketten tökéletesen tisztában vannak vele, hogy amikor veszélyes szituációkban kell helyt állniuk, bármelyik pillanatban életüket veszthetik.

 

Könnyű nőcske - SuperTV2, április 14. kedd, 22.20h

Olive (Emma Stone) egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. Szexuális szolgáltatásokat (persze csak átverésből) nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Olive szíve megesik rajtuk, de egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.

 

Gladiátor - Moziverzum, április 14. kedd, 23.25h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!