Pompás Vaják-hangulatot varázsol Henry Cavill az új Witcher-videóban

Az egykori Superman kényelmesen üldögélve olvas fel Andrzej Sapkowski Az utolsó kívánság című regényéből.

Aki eddig esetleg kételkedett abban, hogy Henry Cavill bitang jó Ríviai Geralt lesz a részben Magyarországon forgatott Vaják tévésorozatban, az mindenképp nézze meg a Netflix legújabb kedvcsináló videóját! Ebben ugyanis a 36 éves sztár Andrzej Sapkowski első Vaják-regényéből, Az utolsó kívánságból olvas fel részleteket.

A felolvasást persze számos effekt (aranycsilingelés, lónyihogás, stb.) és jópár élőszereplős jelenet dobja fel, igazán hangulatos keverék műfajt eredményezve ezzel. Aki az elmúlt évtizedeket esetleg egy göcsörtös fákkal teli, sötét erdőben töltötte, és nem ismeri sem a Witcher-videojátékokat, sem a regényeket, annak gyorsan összefoglaljuk, ki is ez az ősz hajú fickó, akiért most odavan a fél világ: egy marcona szörnyvadász, aki egy lenge öltözetű boszorkányokkal és ocsmány rémségekkel teli világban keveredik izgalmas kalandokba.

A sorozat alapjául szolgáló regényciklust „a lengyel G.R.R. Martin”, Andrzej Sapkowski építgeti a '90-es évek óta tolkieni igényességgel, és azért lett ennyire népszerű, mert nem a szokásos angolszász elfes-törpés-orkos szentháromság mentén született meg, hanem a középkori Kelet-Európa keveredett benne a szláv folklórral. Így a főszereplők sem folyton csak lakomázgató, üzekedő meg hadakozó, fényes páncélú lovagok és naiv kislányokból lett zsarnok sárkányúrnők (mint a Trónok harcában), hanem sokkal eredetibb, egzotikusabb figurák. És hogy milyen lesz mindez a nagyképernyős tévében? December 20-án kiderül! (via Uproxx)