Pörögj, Tibi!

Persze nem Kasza Tibi pörgeti a címbeli Szerencsekereket, hanem a játékosok, egy celeb és két halandó, de Kasza nem csak játékmester, hanem hangulatfelelős is. Túl is tolja rendesen!

Azt, hogy Kasza Tibi túl fogja tolni a műsort, persze előre lehetett tudni, ha máshonnan nem, akkor a Kapd el, ha tudsz!, a Pénzt vagy éveket!, a Kasza! és az Ezek megőrültek! című műsoraiból. Ha őt kérték fel, az nem azért van, hogy csendben köhécseljen, ha valaki elront valamit, két pörgetés közben pedig oxfordi iskolaéveiről meséljen visszafogott anekdotákat. Vagyis a TV2-n most debütáló Szerencsekerék Kasza irigylésre méltóan magas energiaszintjéhez és sokszor irritáló humor outputjához lett kalibrálva, és ehhez alkalmazkodott a három játékos, köztük a celebnek odahozott Pápai Joci, aki még túl is teljesítette a feladatot.

Az 1975-ben Wheel of Fortune néven feltalált Szerencsekerék 1993-tól rendszeres alkotóeleme volt a hazai tévé világának is, hogy aztán a 2010-es évekre tökéletesen eljelentéktelenedjen, vagyis érthető, ha a TV2-nél úgy gondolták, csak úgy érdemes visszahozni a formátumot, ha korszerűsítik és jócskán felhype-olják azt. A díszletekhez valamiért nem nagyon nyúltak, ami nem is baj, inkább a celebfaktorra és új feladatokra összpontosítottak – meg ugye a hangulatra. Ami a helyenként Győzikei babérokra törő, minden mélységet és magasságot megjáró, a szabályokat csak azok töredékeiben ismerő Pápainak és a Helga nevű, iszonyatosan lelkes és drámaian peches versenyzőlánynak köszönhetően tényleg a tetőfokára hágott. Volt is az adásnak némi szilveszteri jellege. Mármint olyan "ez eléggé zavarja a szomszédokat" értelemben.

Szóval pörgették a kereket, több-kevesebb sikerrel találgatták ki az elmés kategóriákba sorolt szólás-mondásokat, közmondásokat, oldották meg a különfeladatokat például énekléssel, mi nézők pedig önelégülten dőlhettünk hátra, ha a versenyzőknél hamarabb jöttünk rá a megoldásra. És miközben Kasza, Pápai és Helga egymásnak örültek, egy István nevű, tehén megtermékenyítéssel foglakozó állatorvos srác magabiztos játékkal nyert több mint 4 milliót, egy plazmatévét, egy VR szemüveget, illetve egy, nyilván Kasza Tibi külön kérésére betett táncoló pulykasapkát, és boldogan mehetett haza. A játékosokat egyébként nyilván vicces vagy fura foglalkozás alapján válogatják össze, mert Helga gilisztafarmon dolgozott és kaszkadőrnek készül, gondolom lesznek kórboncnokok és kecskekozmetikusok is. Szóval volt hangulat, voltak a szokásos Kasza-poénok, valaki sok pénzt nyert, és ott volt Sydney van den Bosch is, a „betűket felfedő szerencselány”.

Ahogy azt Pápai Joci is megjegyezte egy ihletett pillanatában, a betűk egy digitális kijelzőn jelentek meg, a félig holland és modell Sydney viszont így is minden alkalommal elszaladt előttük, hogy meglegyen az érzés, különben sima biodíszlet volt, és pár kevésbé ízléses poén célpontja – ami azért furcsa, mert arra külön figyeltek a csatornánál, hogy a tárgynyereményeket ne bikinis csajok, hanem hétköznapi ruhás srácok mutassák be. Becsületükre mondva, a vége felé megszólaltatták a lányt, hogy ne tök feleslegesen legyen ott, és viszonylag fájdalommentesen le is ment az első rész – a Szerencsekerék hétköznap megy a TV2-n, minden este 20:40-kor -, majd beharangozták a következőt, amiben majd Király Viktor lesz a celeb, és jó eséllyel amerikai akcentusával akar majd minket elkápráztatni. Gyanítom, visszasírjuk még Pápai Jocit. Furcsa módon tőle és az örökvidám Helgától el sem búcsúztak az adás végén, amit azért illett volna megtenni.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu