Quentin Tarantino leforgatja a Volt egyszer egy… Hollywood fiktív westernjét

Tudjátok, a Bounty Law-t, amiben Leonardo DiCaprio figurája, Rick Dalton szerepelt. Nagyon meta!

Ahogy azt biztos mindenki pontosan tudja, a Volt egyszer egy… Hollywood főhőse, Rick Dalton levitézlett tévés westernsztár, aki próbál a körön belül maradni, de ma már (a film 1969-ben játszódik) csak vendégszerepelni hívják. A sztori szerint az ő egykori nagy sikere volt a Bounty Law, amelyben a vadnyugati fejvadászt, Jake Cahillt alakította.

Tarantino pedig most bejelentette, hogy tervez egy spin-offot a nemrégiben tíz Oscar-díjra jelölt Volt egyszer egy… Hollywoodhoz, ami erről a sorozatról fog szólni. Pontosabban magát a sorozatot fogja a való életben is leforgatni a mester. A filmben ugyan csak egy tévés hirdetést láthattunk a Bounty Law-ból, szóval elég volt hozzá néhány képsort rögzíteni, de a maximalizmusáról és perfekcionizmusáról ismert QT azért megírt a szériához öt 35-35 perces epizódot – és úgy döntött, le is forgatja.

„Ami a Bounty Law sorozatot illeti, meg akarom csinálni, de nagyjából úgy másfél évet vesz majd igénybe” – nyilatkozta a rendező a Deadline-nak. „Habár a Volt egyszer egy… Hollywoodban vezettem be, nem annak a filmnek a részeként tekintek rá. Szóval ez nem arról szól majd, hogy Rick Dalton hogyan játssza Jake Cahillt. Ez most magának Jake Cahillnek a története lesz” – tette hozzá.

Forrás: InterCom

 

„Az egész onnan jön, hogy nagyon sok Wanted: Dead or Alive-ot, The Riflemant és Tales of Wells Fargót néztem, és ezek a félórás műsorok nyitották meg az elmémet Rick sorozata, a Bounty Law irányába. Már előtte is szerettem az efféle westernszériákat, de most igazán rájuk kattantam.

Nagyon tetszik a koncepció, hogy mindössze félórában mesélnek el egy drámai történetet, és eltűnődtem, hogy ez vajon nekem is menne-e.

Szóval írtam öt félórás epizódot, és most úgy döntöttem, mindet megrendezem” – mondta Tarantino, aki a jelek szerint így akar hű maradni ahhoz az ígéretéhez, hogy már csak egy nagyjátékfilmet fog rendezni. Hiszen azt nem mondta, hogy tévésorozatból még mennyit, és ugye az is szóba került már, hogy az Aljas nyolcas sorozatverziója után megcsinálja a Volt egyszer… egy Hollywood szériát is, most meg itt ez a westernprojekt, szóval QT-t egyre jobban beszippantja a televízió világa.


(via NME)