Rá sem ismerünk Magnumra

Mindenki kedvenc hawaii-i nyomozójának a rebootban eltűnt a bajsza.

A rebootláz tovább tarol a tévéképernyőkön is: a CBS idén ősszel három korábbi szériáját, a nyolcvanas-kilencvenes évek nagy kedvenceit porolta le: a Cagney és Lacey, illetve a Murphy Brown mellett a Magnumot.

Jay Hernandez a sorozatban. Forrás: CBS

 

A felfrissített Magnum évadnyitó epizódja szeptember 24-én került adásba, és bizony sokakat meglepett. Azt persze lehetett tudni, hogy –rebootról lévén szó – Tom Selleck nem fog visszatérni az új szériában, amelynek Jay Hernandez alakítja a címszerepét.

A mexikói származású színészt korábban olyan filmekben láthattuk, mint a Motel, a Rossz anyák vagy a Suicide Squad – Öngyilkos osztag, és olyan sorozatokban tűnt fel, mint a Nashville és a Botrány. Napbarnította külsejével Hernandez ugyan hitelesen hoz egy Hawaii-n dolgozó nyomozót, de óriási hiányérzetet okoz, hogy a szerephez nem növesztett bajszot (csak egy kis borostája van), pedig az ikonikus arcszőrzet szinte egyet jelent Thomas Magnummal.

Juliett Higgins szerepében Perdita Weeks. Forrás: CBS

 

Ehhez képest az szinte semmiség – ami azért szintén sok rajongónak böki a csőrét –, hogy Higgins, a háziúr itt Higgins, a házinéni lett, hiszen egy nő, a walesi Perdita Weeks játssza (a két dobermann szerencsére megmaradt). A CNN Entertainment teljesen jogos felvetése szerint így az új Magnum, ha az ismerős címtől eltekintünk, olyan, mint bármilyen random detektívsorozat. Az akció és a humor keverékéből összeállító stílus ugyan emlékeztet a régi idők Magnumjára, de a gyártók voltaképpen csak kihasználják a rajongók nosztalgiáját és kíváncsiságát, akik utána valami teljesen mást kapnak.


(via CNN Entertainment)