Reese Witherspoont más emberré tette, hogy ki tudott lépni egy bántalmazó kapcsolatból

A színésznőt saját rossz tapasztalatai motiválták a Hatalmas kis hazugságok című sorozat elkészítésében.

Reese Witherspoonnal kolléganője, Oprah Winfrey készített interjút hétvégén, és új filmjük, az Időcsavar mellett természetesen szóba került a színésznő magánélete is. 

Witherspoon elmesélte tapasztalatait, amik akkor érték, amikor próbált kilépni ebből a bántalmazó kapcsolatból. Élete legnehezebb döntésének nevezte párja elhagyását, de az, hogy képes volt rá, erőt adott neki.

Nem lehetnék az, aki ma vagyok. A sejtek szintjéig megváltoztatott az a tény, hogy kiálltam magamért.”


Múlt októberben a színésznő röviddel a Harvey Weinstein-ügy kirobbanása után szólalt fel az Elle’s Women hollywoodi rendezvényén, és elmesélte, hogy tizenhat éves korában egy rendező szexuálisan zaklatta és bántalmazta. A színésznő arról is beszélt, hogy nem csak ez az egy eset történt vele, ám a többit nem fejtette ki részletesen.

A színésznő a Winfrey-vel készült interjúban arra is kitért, hogy a vele történt családon belüli erőszak motiválta és ihlette, amikor létrehozta a Hatalmas kis hazugságok című sorozatot, aminek ő az egyik producere és az egyik főszereplője is. Az őt ért szomorú tapasztalatok, és az, hogy végül ki tudott lépni a bántalmazó kapcsolatból, segítettek neki, hogy ekkora szakmai sikereket érjen el.

Az emberek, akik előtte is ismertek, azt mondják, «teljesen más ember lettél». Nem volt önbizalmam. Más ember vagyok most, és ezért tudok kiállni, és azt mondani, «igen, nagyratörő vagyok» – mert azelőtt valaki ezt megpróbálta elvenni tőlem.”

via Vulture