Reklám nélkül nézhetjük meg szerdán a Jackie Brownt

A Duna Tévén. De akinek ez is kevés, annak ajánljuk a Blöfföt, késő estére.

Bűnvadászok - Film+, július 15. szerda, 18.45h

Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, de aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

 

Amnézia - Filmcafe, július 15. szerda, 19.10h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újrakezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezdte kezelni a nőt, és az ő biztatására, titokban vezetett videonapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel: és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik – és ez robbanáshoz vezet.

 

Érkezés - Viasat3, július 15. szerda, 21h

Ha egyszer eljönnek hozzánk az idegenek, akkor nemcsak az lesz a kérdés, mik a szándékaik, hanem az is, miként fogunk velük kommunikálni – és hogyan. Ez a magát szinte minden műfajban kipróbáló kanadai Denis Villeneuve (Sicario – A bérgyilkos, Ellenség, Fogságban) új filmjének kiindulópontja és lényege. A nálunk is ismert Ted Chiang sci-fi író 1998-as Story of Your Life című novellájából készült mű főszereplője a nagyszerű Amy Adams, aki egy elismert nyelvészt alakít, akinek az előadásait mégis kevesen látogatják, és akit az amerikai katonaság kér fel, hogy közvetítsen köztük és az idegenek között.

 

A 13-as rendőrőrs - Filmcafe, július 15. szerda, 21h

A detroiti Jake Roenick (Ethan Hawke) és társai egy kis ünnepség keretében arra készülnek, hogy örökre bezárják a város legrégebbi rendőrőrsét, amikor éjszakára behoznak néhány nehéz súlyú bűnözőt, akiket a hóvihar miatt nem tudnak elszállítani a központi fogdába. Köztük van Marion Bishop (Laurence Fishburne) is, akire nem csak a rendőrség foga fájt már régóta. A másik bűnbanda hamarosan megjelenik a szilveszterező őrsön, hogy kiiktassák vetélytársaikat. Élethalálharc veszi kezdetét a rendőrök és a bandák között.

 

Jackie Brown - Duna Tv, július 15. szerda, 21.45h

Jackie Brown stewardessi fizetését azzal próbálja kiegészíteni, hogy pénzt csempész be az Államokba a fegyverkereskedő Ordellnek, míg egy nap egy rendész ügynök és egy zsaru rajta nem ütnek a reptéren. Börtönbüntetéssel fenyegetik, ha nem segít nekik elkapni Ordellt. Az együttérző óvadékügynök, Max Cherry segítségével Jackie vakmerő tervet eszel ki, amivel kijátszhatja egymás ellen az őt fenyegető erőket. A dolgot komplikálja Ordell két barátja, Louis Gara és Melanie Ralston, akiknek megvan a saját hátsó szándékuk... Quentin Tarantino filmje a film noir és a blaxploitation műfajok előtti tiszteletadás, címszerepben a hetvenes évek fekete szexbálványával, Pam Grierrel.

 

40 és annyi - SuperTV2, július 15. szerda, 22.25h

Pete és Debbie már a negyvenhez közelednek, két gyereket nevelnek. Mindennapjaik a megszokásból állnak, illetve az azzal való szembesülésből, hogy már ők sem fiatalok. Az egyetlen lehetőségük túllépni az ez által okozott apátián, ha elfogadják életkorukat és ami azzal jár.

 

New York bandái - Film Mánia, július 15. szerda, 22.40h

Martin Scorsese filmje az 1860-as években, Manhattan déli részén játszódik a forrongások idején. A történet szereplőinek otthona az Öt Pont, Amerika egyik legszegényebb környéke, ahol folyton rivális bandák vívtak háborút az utcák feletti hatalomért. A legkülönbözőbb illegális tevékenységekhez ideális terep volt a New York-i kikötő és a virágzó Wall Street üzleti negyede (itt volt Barnum híres amerikai múzeuma is) közé eső terület.

Ekkor játszódik Amsterdam Vallon, egy ifjú ír-amerikai története. Tizenöt év javítóintézet után, mikor végre kiengedik, visszamegy az Öt Ponthoz, hogy bosszút álljon Hentes Billen, aki a szeme láttára ölte meg az édesapját. A bandavezér hatalma azóta csak nőtt, s most még nagyobb kegyetlenséggel harcol az új ír bevándorlók ellen. A tizenöt évvel korábbi döntő győzelmet, melynek az öreg Vallon is áldozatul esett, minden évben megünnepli. A fiú erre a napra vár, hogy méltó bosszút álljon apjáért.

 

Hahó, Öcsi! - M5, július 15. szerda, 23h

A Balog család legifjabb tagját, Öcsit apró csínytevései miatt bezárják a fürdőszobába. Itt megjelenik előtte Kököjszi és Bobojsza, a két mesebeli törpe, és felajánlják, hogy mindenben a segítségére lesznek. Öcsi el is határozza: elmegy szerencsét próbálni, és „Időt” szerezni szülei számára, hogy többet foglalkozzanak vele. Hiába megy el az Óragyárba, nem tudnak segíteni neki. Végül eljut a bergengóc királyhoz. A két törpe közben letartóztatja a Balog családot, amiért bántalmazni merték a fiút. Öcsi megmenti övéit a halálos ítélettől, majd elindul, hogy legyőzze a hétfejű sárkányt, amely a birtokában tartja az „Időt”. A nagy diadal után Öcsi visszatér a fürdőszobába...

 

Blöff - Mozi+, július 15. szerda, 23.20h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinak. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz azonban ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit...