Ridley Scott izgalmas sci-fi sorozatot forgatott az HBO-nak – itt a trailer is hozzá!

A Raised by Wolves szeptembertől lesz látható, Travis Fimmellel a főszerepben.

Ridley Scott egy időben kétheti rendszerességgel jelentette be, hogy szívesen megcsinálná a harmadik Prometheus/Alien-filmjét, de az Alien: Covenant gyenge bevétele óta már nem igazán forszírozta ezt a dolgot, beszállt inkább az HBO kultgyanús sci-fi sorozatába, a tízrészes Raised by Wolves-ba. Az első két epizódot Ridley Scott rendezte, három további részt a fia, Luke Scott, kettőt a sorozatveterán Alex Gabassi (Az ABC-gyilkosságok), kettőt Sergio Mimica-Gezzan (Spielberg rendezőasszisztense volt a Schindler, a Ryan közlegény, a Jurassic Park 2, a Különvélemény és a Terminál alatt), egyet pedig James Hawes (Black Mirror, Snowpiercer, Doctor Who). A forgatókönyvet Aaron Guzisowski (Csempészek, Fogságban) írta. Íme az igencsak izgalmas előzetes:

No persze ember legyen a talpán, aki már ennyiből átlátja, mi is lesz tulajdonképpen ez a Mad Maxbe oltott, lételméleti sci-fi, a trailer ugyanis igencsak sok kérdőjelet hagy maga után! Annyi minden esetre biztosnak tűnik, hogy a távoli jövőben, egy titokzatos bolygón (a Földön? egy űrbéli kolónián?), ahol elpusztult a teljes emberiség egy kataklizma következtében, a túlélő gyerekekről egy Anya névre hallgató, furcsa android (Amanda Collin) gondoskodik. Ő a trailerben épp A három kismalac című, jól ismert gyerekmesét idézi fel, amiben a röfik házat építenek szalmából, fából és kőből, hogy legyen hová bújniuk a csúnya, gonosz farkas elől. És mintha csak a mesére rímelnének a sorozat eseményei, Anya és a gyerekek összetákolt viskói körül elkezd őgyelegni egy marcona idegen – Travis Fimmel, aki már a Vikingek Ragnarjaként is ugyanilyen zord pofa volt. De biztos, hogy Fimmel a csúnya, gonosz farkas, Anya pedig a gyerekek önzetlen pártfogója? Vagy valójában pont fordítva lettek kiosztva a szerepek?

A Raised by Wolves szeptember 3-án indul az HBO Max csatornán, itthon az HBO Go fogja vetíteni, remélhetőleg az amerikai premierrel egyszerre. (via Consequenceofsound.net)

Forrás: HBO