Ridley Scott sci-fi sorozatot forgat – de nem lesz benne se Alien, se replikáns

Raised By Wolves címmel készít új szériát az HBO-nak, robotok nevelnek benne gyerekeket egy távoli bolygón.

Bár korábban Ridley Scott pár éve még négy Alien-folytatásról álmodozott, mostanra úgy tűnik, ezek a filmtervek mind füstbe mentek az Alien: Covenant szerény bevételei miatt. A 81 éves rendező azonban továbbra sem tett le arról, hogy sci-fit forgasson: a 2020 májusában elstartoló HBO Max csatorna számára készíti majd el a Raised By Wolves címen futó, 10 részes tévésorozatot.

Ridley Scott az Alien: Covenant londoni premierjén, 2017. május 4-én (fotó: Mike Marsland/WireImage/Getty)

 

A széria főszereplője két android, akiknek az a feladata, hogy egy távoli bolygón neveljék a telepesek gyerekeit. Az emberek egyre növekvő kolóniáját azonban vallási különbségek kezdik szétfeszíteni, így az androidok a saját bőrükön kell, hogy meg kell tanulják, hogy az emberek vallási hovatartozásának ellenőrzése mennyire veszélyes és nehéz feladat. A főszereplők között olyan sztárok fognak feltűnni, mint Travis Fimmel (Vikingek), Amanda Collin (Palackposta), Abubakar Salim (Fortitude), Winta McGrath (Vörös kutya - A kezdetek), Niamh Algar (The Virtues), Matias Varela (Narcos), Felix Jamieson (Trónok harca), Jordan Loughran (Emerald City) és Ivy Wong (Zsivány Egyes).

A széria showrunnere, azaz vezető írója és producere Aaron Guzikowski, aki korábban a Csempészek című filmet forgatta Mark Wahlberg. Ridley Scott rendező lesz a projektben – ez lesz egyébként hosszú idő után az első komolyabb sorozatos rendezése, mivel utoljára a '60-as években dolgozott tévésekkel. (via Geektyrant)