Ridley Scott vámpírokkal tér vissza a sorozatbizniszbe

Már 2007-ben filmet akart forgatni a Mad Max-hangulatú Passage-ból, amiben egy lány menti meg a Földet.

Ridley Scott az összegyúrt Alien-Prometheus-folytatás mellett továbbra is támogat producerként neki tetsző tévésorozat-ötleteket. Most például azt a The Passage című posztapokaliptikus-vámpíros regényt segít tévés formátumba átkonvertálni, aminek a filmes jogaira már 2007-ben lecsapott - még azelőtt, hogy Justin Cronin könyve egyáltalán megjelent volna! A könyvhöz 2010-ben egy pofás trailer is kijött:

A történet főszereplője egy fiatal lány, aki nem ismeri a szüleit, kolostorban nőtt fel. Innen kerül aztán át egy titkos kormányszervezet kísérleti laborjába, mivel megfertőződött egy olyan vírussal, ami vérgőzös vámpírokká változtatja az embereket. A kormánykísérletek balul ütnek, ki és az alanyok elszabadulnak - egy titkos „Noé-programon” dolgozó FBI-ügynök viszont kimenti a lányt, mivel ő az emberiség utolsó reménysége. Odakint azonban mindeközben beköszöntött az apokalipszis... 

Ridley Scott egyébként korábban is készített már producerként tévésorozatot: az ő nevéhez fűződik többek között a szintén vámpíros Kiéhezve, de Tom Hardy misztikus-borongós Tabuja is.

A képen a Kiéhezve című Ridley Scott-sorozat egyik szereplője

A The Passage sorozat a Ridley Scott-tal sokévtizedes barátságot ápoló Fox stúdió tévécsatornáján futna majd. A sorozatváltozat forgatókönyvét Liz Heldens írja, de a fő kreátorok közt ott van a Cloverfieldet és az új Majmok bolygója-filmek rendezője, Matt Reeves is. (via Geektyrant)