Ripley nélkül készül az Alien-sorozat

És nem az űrben, hanem a Földön fog játszódni.

Tavaly decemberben jelentette be az FX, hogy a Fargo és a Légió showrunnere, Noah Hawley a Nyolcadik utas a halálhoz kapcsolódó szériát fog készíteni. Az író-rendező egy friss interjújában most elárult néhány részletet.

Ezek a filmek mindig a bezártságról szólnak… bezárva egy börtönben, egy űrhajón. Arra gondoltam, érdekes lenne kinyitni egy kicsit a teret, így a 'mi történik akkor, ha nem lehet kordában tartani?'-kérdése sokkal közvetlenebb lenne.”

Erre a kérdésre viszont nem Ripley fog választ adni, mert Hawley úgy látja, hogy a Sigourney Weaver által alakított nő minden idők egyik legjobb karaktere, a története pedig tökéletesen lezárult, ezért nem érdemes megbolygatni.

Forrás: Getty Images

Ettől függetlenül Ripley inspirációként szolgált az írás során. Tőle származik az a mondat, hogy „Nem tudom, melyik faj a rosszabb, de ők [az idegenek] legalább nem b*sszák át egymást pár százaléknyi profitért”, a sorozat pedig részben az egyenlőtlenségről fog szólni, és érinti majd az „osztályharc” témáját is, feltéve azt a kérdést, hogy „mi történik, ha a ma tapasztalható egyenlőtlenségek nem oldódnak meg.”

Hawley tehát nemcsak az Alien-filmek szörnyfilmes elemeit, de az emberi vonatkozásait is ki akarja domborítani. Szerinte a Nyolcadik utas a halál és folytatásai nagyszerű szörnyfilmek, de nem csak azok.

Arról az emberiségről szólnak, amely csapdába esett az ősi, parazita múltja és a mesterséges intelligencia formálta jövője közt – és mindkettő meg akarja ölni őt. Ezek az emberi lények se előre, se visszafelé nem tudnak menni, és ezt a helyzetet nagyon izgalmasnak találom.”

A széria forgatása jövő tavasszal kezdődhet el, de Hawley nem akarja elsietni. A járványhelyzet és a rengeteg vizuális effektus miatt nagyon sok előkészületre van szükség, ráadásul az író-rendező úgy tapasztalja, hogy a járvány miatt kimaradt évet most mindenki rohamtempóban akarja bepótolni, ezért inkább megvárja, amíg „kipukkan ez a buborék.”

via: THR