Robert De Niro káromkodva szidta Trumpot a Tony-gálán

Kétszer is használta a médiában tiltott F betűs szót, a videóján pörög a fél internet!

Vasárnap este osztották ki a Tony-díjakat a New York-i Radio City Music Hallban. A rangos esemény azonban nemcsak amiatt került most be a hírekbe, mert ez a díj az amerikai színházi élet Oscarja, hanem azért is, mert Robert De Niro, akinek a ceremónia eredeti forgatókönyve szerint Bruce Springsteent kellett volna felkonferálnia, elég élesen bírálta az elnököt. Konkrétan azt mondta:

Bassza meg Trump!

Ráadásul kétszer is, amit hatalmas ovációval és szűnni nem akaró tapssal fogadott a közönség. A gálát közvetítő CBS csatorna pont az ilyen esetek elkerülése végett adja 10 másodperces spéttel az élő adást, így az amerikai nézők bizonyára azt hitték, De Niro színpadra lépését fogadták ekkora tapsviharral a kollégái. Csakhogy az ausztrál adás nem csúszással ment, és fel is vette valaki, így a 74 éves sztár baszdmegjei hétfő reggelre bejárták az egész világot.

Robert De Niro karakán kiállása azóta is megosztja a véleményvezéreket. Mark Simone rádiós műsorvezető szerint semmi sem használ jobban Trump elnök népszerűségének annál, mint hogy az elitista és belterjes Brodway-klikk egy alacsony IQ-jú színész káromkodását élteti. Mások szerint ha Amerika egy szókimondó és vulgáris elnököt küld a Fehér Házba, akkor senkinek sem lehet egy szava sem az ellen, ha az elnököt is vulgáris szavakkal illeti az amerikai nép. (via NME.com)