Romantikus filmekben gazdag szombatunk van

Kezdjük mindjárt a Szerelmünk lapjaival, de levetítik a Zene és szöveget valamint az Értelem és érzelem című filmet is. A nap végére kiürül a könnyzacskónk.

Zene és szöveg - Cool, december 1. szombat, 16.50h

Alex Fletcher (Hugh Grant) divatjamúlt rocksztár, akit egy szeszélyes ifjú sztárocska közös duettre kér fel. Alex rendkívül kínos helyzetbe kerül, amikor rádöbben, hogy képtelen megírni a közös dalt. Már csak a csoda segíthet rajta. És úgy tűnik, szerencséje van, Sophie-nak (Drew Barrymoore), a nagyszájú bejárónőnek ugyanis kiváló érzéke van a dalszövegek íráshoz, ám semmi kedve titkos szerzőtárssá válni. Alex úgy véli, elég vonzó ahhoz, hogy bárkit meggyőzzön és kizsebeljen, ha kell.

Értelem és érzelem - Filmcafé, december 1. szombat, 18.20h

A Dashwood lányok pénz nélkül maradnak apjuk váratlan halála után. Egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Az idősebbik lány, Elinor (Emma Thompson) nem bízik az érzelmeiben, és bár Brandon ezredes (Alan Rickman) és Edward Ferrars (Hugh Grant) is megkörnyékezi, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne (Kate Winslet) viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi az elbűvölő Willoughby (Greg Wise) iránt érzett szenvedélyes szerelmét.

Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van - Prime, december 1. szombat, 18.20h

Daniel Hillardot egyszerre több csapás is sújtja. Addig rajzfilmfiguráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég és őrült tervet sző: középkorú özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina elindul.

Szerelmünk lapjai - RTLII, december 1. szombat, 19.30h

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

Dupla vagy semmi - M3, december 1. szombat, 20.50h

Brantley Foster, egy kansasi egyetem friss diplomása New York Citybe érkezik az üzleti világ meghódítására. Nagy reményeivel egy sor leforrázó élményben van része, míg végül munkát nem kap egy óriáskonszern postázójában. Az igazgatótanácsi tagságig meglehetősen hosszú az út, de Brantley ad magának rá, mondjuk, két hetet...

A Kulcsfigura - Paramount Channel, december 1. szombat, 21h

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) jótanuló-jósportoló, az iskolai hokicsapat sztárja, a város egyik legmenőbb sráca. Egy tragikus autóbalesetben súlyosan megsérül, emlékezete darabokra hullik. A legegyszerűbb feladatokat is képtelen elvégezni segítség, azaz a jegyzetei nélkül. Így aztán Pratt, aki a baleset előtt az élet császárának számított, most éjszakánként egy bankfiókban takarít, nappal pedig próbálja rendbe szedni életét. Segítsége ebben cseppet sem könnyű eset lakótársa, a vak Lewis (Jeff Daniels). A helyzetet tovább bonyolítja, amikor megjelenik a képben Gary (Matthew Goode), Chris egykori cimborája, aki újra bevezeti a srácot az éjszakai életbe és még egy volt sztriptíztáncosnővel is összehozza. A cél azonban nem az önfeledt szórakozás: Gary valójában egy nagyon is komoly bankrablást készít elő, kihasználva Chris zavarodottságát.

Mallory szerint a világ - Film Mánia, december 1. szombat, 21h

Doug és Lois Riley kilenc éve nem találják helyüket a világban, az életük akkor omlott össze, amikor elveszítették a kamasz lányukat. Miközben az asszony elzárkózott a külvilágtól, a férfi egy szerető mellett próbált vigaszt találni. Doug üzleti útra megy New Orleansba. A városban találkozik a tizenhét éves Malloryvel, aki otthonról szökött meg. Különös kapcsolat bontakozik ki kettejük között, a férfi úgy érzi, ő az egyetlen, aki megérti őt. Közben Lois a félelmét leküzdve megpróbál emberek közé menni. Doug után indul, hogy megmentse házasságukat.

Hátulgombolós hekus - Duna, TV, december 1. szombat, 21.25h

Az egész család számára szórakoztató akció-vígjáték, a főszerepben Burt Reynolds-szal! Nick McKenna nyomozó egészen addig egy magányosan dolgozó zsaru, mígnem kiderül, hogy egy bűneset egyetlen szemtanúja, a nyolcéves kisfiú. A kis Devon Butler azonban súlyos feltételt szab: jelvényt, bilincset, vagyis egy napnyi rendőrködést követel. Nick ímmel-ámmal belemegy az alkuba, ám az ennek nyomán elszabaduló kalandok még annál is izgalmasabban alakulnak, mint amit Devon kialkudott, amikor a kisfiú nekilát bebizonyítani, hogy egyedül is meg tudja oldani az ügyet.

Lucy - TV2, december 1. szombat, 21.50h

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Alfie - Cool, december 1. szombat, 23h

Alfie szívtelen szívtipró. A nagy nőcsábász hírében álló jóképű angol úriember nem tud ellenállni egyetlen nőnek sem, és alig találkozott olyan nővel, aki neki ellent tudott volna állni. A legfontosabb feladat számára becserkészni a napi "áldozatot", azután irány az ágy - vagy inkább a limuzin hátsó ülése -, aztán máris jöhet a következő. Ha nem említettük volna: Alfie limuzinsofőrként dolgozik, a gazdagokat furikázza Manhattan utcáin. Alfie-nak csak egyetlen komoly elve van: ne randevúzz egyedülálló anyukákkal, mert nem csak egy gondot veszel a nyakadba!