Russell Crowe élete legnehezebb szerepére készül

A Fox News szexuális zaklatással vádolt elnökét, Roger Ailest fogja alakítani egy készülő sorozatban.

A nyolc részből álló széria a Showtime berkeiben készül, Gabriel Sherman The Loudest Voice in the Room című könyve alapján. A cselekmény Ailesnek a Foxnál történt felemelkedését követő bukását mutatja be, és az első epizódot Sherman a Spotlight: Egy nyomozás részletei Oscar-díjas forgatókönyvírójával, Tom McCarthyval közösen írja.

„Russell Crowe-val a főszerepben ez a sorozat korunk meghatározó története lehet”

– mondta a Showtime elnök-vezérigazgatója, David Nevins, aki Ailes sztoriját az Aranypolgár Charles Foster Kane-éhez hasonlította.

Russell Crowe az Apák és lányaikban. Forrás: MTVA

 

Crowe számára egyébként ez lesz az első fontosabb tévés szerep, amit azóta vállal, hogy nagyjából harminc évvel ezelőtt egy ausztrál szappanoperának, a Neighboursnek köszönhetően elindult a karrierje.

Roger Ailes és felesége. Forrás: Drew Angerer / Getty Images

 

A 2017. május 18-án, 77 éves korában elhunyt Roger Ailes 2016 júliusának végén azért kényszerült távozni a Fox éléről, mert a hónap elején Gretchen Carlson műsorvezető azzal vádolta, hogy szexuálisan zaklatta. Az Ailest vádló nők listája hamarosan újabb nevekkel bővült, de a Fox-főnök mocskos ügyeiről igazából már Sherman 2014-es könyvében is volt szó. Roger Ailes esete olyan hatalmas botránnyá nőtt, hogy más vezetők is belebuktak a csatornánál.


(via Variety)