Sacha Baron Cohen diktátorként húzza ki a gyufát

Kedvcsinálónak összeszedtünk néhány érdekességet Sacha Baron Cohen fergeteges komédiájáról.

1. A főszereplő diktátort, Aladeen tábornokot egy kizárólag szűz nőkből álló testőrség védi. A valóságban Kadhafinak, a líbiai diktátornak volt hasonló testőrsége, akik ennyire nem néztek ki csábítóan, de a rúzs és az AK-47-esek nem hiányoztak az eszköztárukból.

Forrás: image.net

 

 

2. A diktátor gesztuskészletének fontos eleme a feltartott mutatóujja. Ezt Fidel Castróról koppintotta Sacha Baron Cohen, a maratoni beszédeiről híres diktátor gyakran kísérte az eszmefuttatásait ezzel a mozdulattal.

 

3. Szerettek volna az Egyesült Nemzetek székházában is forgatni, de a stábot nem engedték be. Erről Sacha Baron Cohen azt nyilatkozta, hogy az ENSZ-től azt a hivatalos választ kapták, hogy mivel sok diktátort képviselnek, és őket biztosan felháborítja a film, nem engedhetik be őket. Az ENSZ akkori főtitkára, Ban Ki-moon szóvivője ezt így kommentálta: “Sacha Baron Cohennek páratlan humorérzéke van”.

Forrás: UIP

 

 

4. 2012-ben kitiltották Sacha Baron Cohent az Oscar-díjátadóról, mivel úgy reklámozta a filmet, hogy teljes diktátori díszben, Aladeen tábornokként jelent meg az elegáns eseményen. Egy urnát is vitt magával, ami elmondása szerint Kim Dzsongil, az elhunyt észak-koreai diktátor hamvait tartalmazta. Miközben a vörös szőnyegen adott interjút, a riporterre borította a hamvakat, majd morcos biztonságiak vezették el a helyszínről. A tiltás viszont nem örökre szólt, ezért 2016-ban is kifogott a szervezőkön. Akkor az egyik díjat kellett volna átadnia, de a lelkére kötötték, hogy nem öltözhet be. Szerencsére a felesége egy szoptatós csomagban becsempészte a kellékeket, így Ali G-ként szólhatott a közönséghez, és jelenthette be, hogy ő képviseli az Oscar-díjátadókon gyakran elhanyagolt fekete alkotókat.

 

5. Miután Aladeen egyik fizetett szeretőjeként megjelenik Megan Fox, majd hirtelen el is tűnik, fotókon feltűnnek azoknak a fotói, akik korábban feküdtek le pénzért a magányos diktátorral. Köztük látható Lindsay Lohan, Halle Berry, Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres és Arnold Schwarzenegger.

 

Forrás: UIP

 

 

6. A kormányzati épületet az argentin elnöki palotáról, a Casa Rosadáról mintázták, és a Wadya Palotában játszódó jeleneteket Sevillában forgatták a Plaza de Espana nevű épületben.

 

 

7. Amikor a diktátor teveháton bevonul New Yorkba, akkor több türkizkék Lamborghini Murciélago kíséri. Az autókkal a katari uralkodócsalád egyik tagjára, Ana Al-Thanira utaltak, aki híres arról, hogy egy ugyanilyen autóval furikázik rendszeresen Londonban, nagy feltűnést keltve.

 

 

8. Keveset hallani róla, hogy Sacha Baron Cohen is rendszeresen együtt dolgozik a testvérével, Erran Baron Cohen zeneszerzőként működött közre A diktátor mellett a Boratban, a Brünóban, az Ali D Show-ban és a 2016-os Agyas és agyatlanban.