Sok volt a balhé a Hatalmas kis hazugságok második évadának forgatásán

Nemcsak a rendezővel babráltak ki, de Meryl Streep is sokat kakaskodott a jelenetek felvételekor. Vigyázat, rengeteg spoiler következik!

A Hatalmas kis hazugságok második évadának rendezője a neves brit direktor, Andrea Arnold volt, aki korábban olyan filmeket tett le az asztalra, mint a Red Road, az Akvárium vagy az Üvöltő szelek. Nemrég azonban kipattant, hogy a produkció még az ő számára sem engedte meg a teljes kreatív kontrollt a saját alkotása felett: a sorozat befejezését ugyanis, ami hatalmas csalódást keltett a kritikusokban, nem is Arnold tervezte így, hiszen tőle elvették a végső vágás jogát, és az utolsó szót az első évad rendezőjeként és a második évad executive producereként ismert Jean-Marc Vallée mondta ki.

A napokban a szériát gyártó HBO programigazgatója, Casey Bloys reagált az ügyre, és azt mondta, a film világában nem ritka, a televíziózás világában meg aztán pláne nem, hogy nem a rendezőé a végső vágás joga, hanem a stúdió dönt az alkotás fordulatairól és fináléjáról. Most azonban kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen dolog, ami feszültséget okozott a Hatalmas kis hazugságok második évadának készülte közben.

Meryl Streep és Nicole Kidman a sorozatban. Forrás: HBO

 

A Vanity Fairnek adott interjúban ugyanis a Nicole Kidman karakterének, Celeste-nek az ügyvédjét játszó Poorna Jagannathan elárulta, hogy Meryl Streep sem volt túl jó fej a forgatáson. A színésznő azt nyilatkozta, hogy nagyon elszomorította az, ami Arnolddal történt, de ebből ő mit sem érzékelt, mivel az egész csak az utómunkálatok során eszkalálódott. Ami viszont szerinte kisebb egymásnak feszülést okozott a felvételekkor, az az volt, hogy Meryl Streep „visszadobta” azokat a rendezői instrukciókat, amiket a karakterével kapcsolatban kapott.

„Meryl egyáltalán nem volt hajlandó figyelembe venni azokat a megjegyzéseket, amelyek szerint az ő karaktere a gonosz” – mondta Jagannathan.

„Amikor kapott egy rendezői instrukciót, amivel arra céloztak, hogy ő gonosz, egyszerűen azt válaszolta, hogy ebbe ne szóljanak bele.

Nem volt ugyan udvariatlan, de végig hajthatatlan maradt ez ügyben” – tette hozzá a színésznő, aki arra vonatkozóan is tett egy vicces kommentárt, hogy ha ő csinálta volna ezt, őt biztos kirúgják.

Poorna Jagannathan a Hatalmas kis hazugságok második évadában. Forrás: HBO

 

Streep egyébként a szériában Mary Louise Wrightot, az első évad végén meggyilkolt Perry anyját, azaz Celeste anyósát játszotta, és egyértelműen ő volt a főgonosz, hiszen a bíróságra citálta az előző szezonban történt események hatására kissé megborult Celeste-et, hogy elvegye tőle az ikerfiai felügyeleti jogát. Ezenkívül a Shailene Woodley által alakított Jane karakterét is folyamatosan piszkálta: nem hitte el neki, hogy gyermeke abból a nemi erőszakból született, amit Perry követett el rajta. Meryl Streep vagy az ügynöke egyelőre nem kommentálták a dolgot.


(via IndieWire)