Sorozatajánló a Netflix kínálatából: Jóbarátok, Narcos, Better Call Saul, Lost in Space

A kényszerű otthonlét alatt lehet darálni nem csak friss, hanem sok-sok klasszikus sorozatot.

Lost in Space

A klasszikus, 1960-as években készült amerikai tévésorozat remake-je igazi móka, hangulatban a kilencvenes évek kalandos sorozatait idézi. A jövőben játszódó történetben a Föld állapota már annyira leromlott, hogy telepesek indulnak egy messsz-messzi bolygóra, ám az út során félelmetes robotok megtámadják az anyahajót, így a telepesek egy része lezuhan egy lakatlan bolygóra, köztük a főszereplő Robinson család. A sorozat remekül ötvözi a nosztalgiát a nagybetűs kalanddal, remek szórakozás az egész család számára. Két évad érhető el, a harmadik, egyben utolsó, majd jön valamikor.

 

Better Call Saul

A Breaking Bad spin-offja jobb, mint az eredeti. Bizony, ez így van. Ugyan általában lassabb, mint az anyasorozat, de azzal ellentétben nincsenek olyan szakaszai, amelyeket kimódoltnak éreznénk, általában sokkal elegánsabb, mint Walter White bukástörténete. Noha egy ügyvéd fokozatos mélybe csúszása nem tűnik annyira vonzónak, mint egy szürke fizikatanár aljas gyilkossá, mesterbűnözővé válása, Saul Goodman, a zugügyvéd teremtéstörténete a jól megírt karaktereknek és a remek színészeknek köszönhetően valódi ínyencség. Az ötödik, utolsó évad néhány hete indult, és a Netflix szokásával ellentétben nem egészben, hanem hetente érkeznek az új epizódok.

 

Raising Dion

Mit tehet egy egyedülálló, fiatal anya, ha kiderül, hogy fiának szuperképességei vannak? Nyilván mindenkinek elege van a képregényfeldolgozásokból, a szakmányban érkező szuperhőssztorikból, a Raising Diont mégis érdemes megnézni, ugyanis érzékenyen, a független filmek eszköztárával mesél, és bár nem nélkülözi a hasonló történetek bevett elemeit, jó ízléssel, elegánsan teszi. A kilenc epizód komplett egészt alkot, tisztességes lezárással.

 

Narcos és Narcos: Mexico

Három plusz két évad, lehet darálni. Pablo Escobar (Wagner Moura zseniális alakításában) felemelkedése és bukása, a halála után a hatalomért marakodó kolumbiai drogkartellek szintén felemelkedése és bukása, majd a Mexico alcímű spin-offban az Kolumbiából érkező drog szállításával az országot is irányító birodalom természetesen felemelkedése és bukása (Felix Gallardóként Diego Luna nagyon béna). De jön a következő évad, hiszen a drogbizniszben a királyok jönnek és mennek, és mindig akad egy újabb alak, aki kegyetlenebb, mint az elődje. A Narcosban ráadásul játszik Pedro Pascal is!

 

Klasszikusok

A Netflixen elérhető temérdek klasszikus sorozat is, egyenként sok-sok évaddal, így bármeddig is otthon kell maradnunk, bőven van mit nézni. A teljesség igénye nélkül: a vadiúj, Picard kivételével az összes Star Trek sorozat, a Szökés, a Szívek szállodája (bár a kiváló szinkron fájóan hiányzik), Jóbarátok, Agymenők és az Így jártam anyátokkal.

A Netflix legnagyobb hátránya, hogy csak az elmúlt másfél-két év premierjeihez volt azonnal felirat, a korábbi műsorokat utólag pótolgatják, szinkron pedig nagyon kevéshez van, de az oldal alján, a nyelvi menüben listázható, mi érhető el magyarul. Azonban a külön listázott gyerek- és családi filmekhez, sorozatok sajnos általában még magyar felirat sincs.