Sorozatban folytatódna A tehetséges Mr. Ripley

Matt Damon kultfilmjéből és a többi Ripley-regényből a Schindler listája Oscar-díjas forgatókönyvírója kanyarítana tévés verziót – de lehet, hogy Matt Damon nélkül.

Miközben a Deadwood sorozat épp filmben folytatódik, a fordítottjára is akad példa Hollywoodban: sorozatverzió készül Matt DamonJude Law, Gwyneth Paltrow és Cate Blanchett 1999-es kultfilmjéből, A tehetséges Mr. Ripley-ből. Azt egyelőre nem tudni, Matt Damon visszatér-e az ikonikus szélhámos szerepében, és az sem publikus még, hogy melyik nagy tévécsatorna lát fantáziát Patricia Highsmith regényhősében.

Ami viszont biztos: Highsmith öt Ripley-regénye (A tehetséges Mr. Ripley, Ripley a mélyben, Ripley és a maffiózók, The Boy Who Followed Ripley, Ripley Under Water) kiváló alapanyagként szolgálhat egy jó showrunner kezében egy izgalmas sorozathoz. És úgy tűnik, ez a tehetséges forgatókönyvíró már megvan: a Deadline magazin információi szerint nem más dolgozik a Ripley-szérián, mint Steven Zaillian, aki a Schindler listájáért Oscar-díjat kapott, de olyan filmeket is forgatókönyvíróként vagy producerként jegyez, mint a Végveszélyben, a Mission: Impossible, a Hannibal, a New York bandái, A tetovált lány és a Vörös veréb. Emellett ő volt a showrunnere az HBO-n nagy sikerrel futó Aznap éjjel című krimisorozatnak is. Már csak egy Matt Damon-kaliberű főszereplő kéne az új sorozatához... (via Collider)