Sorozatszereplők, akik saját sorozatot érdemeltek volna, és majdnem meg is kapták

Tudtad, hogy majdnem folytatták Dwight Schrute, Audrey Horne és Peggy Olson történetét? A Simpson család pedig azért nem kapott élőszereplős folytatást, mert túl drága lett volna hódokkal forgatni.

Dwight Schrute - Office

 

Kilenc sikeres évad után adta magát az ötlet, hogy az Office egyik szereplője saját spinoff sorozatban folytathassa. Miközben Steve Carell szupersztárrá nőtte ki magát, a sorozat második legnépszerűbb figurájának, a regionális menedzser asszisztensét alakító Rainn Wilsonnak még maradtak szabad időpontok a naptárában. Dwight Schrute ráadásul furcsán szerethető pszichopata, így rá esett a választás. El is készült egy hatvan perces pilot epizód, amiben Dwight a két testvérével a hírhedt céklafarmon nyit egy kis panziót. A dolog mégsem működött, így az epizódot erősen megvágták, és beledolgozták az utolsó évadba.

 

 

Jess Mariano - Szívek szállodája (Gilmore Girls)

 

A Szívek szállodájában a főszereplő Rorynak három nagy szerelme volt, de mind közül a legizgalmasabb figura Jess Mariano, aki sehol sem találta a helyét, és a fiatal Milo Ventimiglia játszotta. Ő kapott volna egy külön sorozatot Windward Circle címmel, ami arról szólt volna, hogyan találnak egymásra a Kaliforniában hippiskedő apjával. Viszont már a Szívek szállodájában is halványra sikerült az az epizód, ami ennek az alapjait vetette meg.

 Peggy Olson - Reklámőrültek (Mad Men)

 

Bár nem ő vitte a prímet a hatvanas évek New York-i reklámcápáiról szóló sorozatban, Peggy Olson elég komoly karakterré nőtte ki magát az idők során. A Reklámőrültek nagyon érzékletesen mutatta be, hol volt a nők helye abban az időben, és Peggy egy igazi úttörőnek számított azzal, hogy olyan munkát végezhetett, mint férfitársai. Ennek megfelelően sok szurkolója is akadt, így adta magát, hogy saját sorozatot kapjon. Ez olyan lett volna, mint a Better Call Saul, ami a Totál szívás (Breaking Bad) excentrikus ügyvédjének háttérsztoriját mutatja be.

 

 

Sally Draper - Reklámőrültek (Mad Men)

 

Tárgyalások folytak arról is, hogy sorozatban mutassák meg, ötven évvel később hol tartanak a még élő szereplők. Ebben a verzióban Don és Betty Draper lánya, a ducisága miatt sokat csesztetett Sally kapta volna a főszerepet.

 

 

Ropi, a bohóc - A Simpson család

 

Talán a legfurcsább spinoff lehetett volna, ha megszületik. Ebben a sorozatban a Simpson család tévés műsorvezetője, Ropi bohóc szerepelt volna, de nem animálva, hanem élőszereplősen. Matt Groening, a Simpson család alkotója hónapokat töltött az ötlet csiszolgatásával, és a szerepet a karakter szinkronhangjára, Dan Castellanetára bízta volna. A történetben Krusty Los Angelesbe költözik, ahol saját talk show-t kap, viszont a lábakon álló házát hódok rágják. Amikor aztán kiderült, hogy milyen sokba kerülne igazi hódokkal forgatni, Groening elvesztette a lelkesedését, és ezután született meg a Futurama.

 

 

Lily van der Woodsen - A pletykafészek

 

A rengeteg hibája ellenére addiktív sorozattá nőtte ki magát A pletykafészek érdekes, ha nem is éppen szerethető karakterekkel. Dehát ki ne csámcsogna szívesen a gazdag New York-i családok sarjainak mocskos magánéletén. A sorozatot egy előzménysorozattal folytatták volna, amiből kiderül, miket is művel Serena édesanyja, Lily a nyolcvanas években, amikor Trent Reznorral és Slash-sel hetyegett. Végül ebből sem lett semmi, és a pilot epizódot beépítették A pletykafészekbe.

 

 

Audrey Horne - Twin Peaks

 

Bár a Twin Peaks természetesen Laura Palmer körül forog, David Lynch Audrey Horne-ból, azaz Sheryl Fennből is sztárt faragott. A színésznő egy interjúban arról mesélt, hogy a Twin Peaks - Tűz, jöjj velem című filmben nem tudott végül szerepelni, mert épp az Egerek és embereket forgatta, viszont David Lynch szerette volna folytatni vele Audrey Horne sztoriját. Ebben Audrey kicsivel idősebben, Hollywoodban kötött volna ki, és végül ebből a történetszálból nőtte ki magát a Mulholland Drive.

 

 

 

Gifek via GIPHY

Forrás: Buzzfeed