Sosem fogod kitalálni, melyik Jóbarátok-karakter kereste a legtöbbet!

Tuti nem a gitározgató Phoebe, de valószínűleg a paleontológus Rosst sem fizette túl a múzeum.

Nyakunkon a Jóbarátok tévésorozat 25 éves jubileuma (1994. szeptember 22-én került adásba az NBC csatornán az első rész), így szinte biztos, hogy addig minden nap fel fog bukkanni a neten valami szereplőkkel kapcsolatos hír, elfeledett forgatási érdekesség vagy Best Of válogatás. Tegnap arról számoltunk be, hogy az igazi Jóbarátok-ház igazi lakói teljesen ki vannak akadva a Manhattanbe érkező rajongóáradaton, ma pedig itt az újabb bombasztikus Jóbarátok-hír!

A The Independent kiszámolta, melyik Jóbarátok karakter mennyi pénzt keresett évente illetve a 10 évad alatt összesen, és ebből vajon tényleg ki tudták-e fizetni két menő helyen fekvő New York-i lakás bérleti díját.

Illetve kettőnél többét, mert Rossnak egy időben a Monicáékkal szemközti házban volt a kecója, és Phoebe-nek is laknia kellett valahol. Íme a végeredményt összegző infógrafika:

És akkor jöjjenek részletesebben is az adatok:

  • A legcsóróbb szegény Phoebe volt, akinek az éves átlagkeresete sosem haladta meg a 20 000 dollárt (ez nagyjából 5 798 800 forint). Viszont alighanem ő szenvedett a legkevésbé a munkahelyi stressztől, mivel szabadúszóként mindig azt csinálta, amihez épp kedve volt: hol a Central Perkben gitározgatott, máskor utcazenész vagy masszőz volt, végül pedig fix statisztaszerepet kapott Joey népszerű tévésorozatában, az Életünk napjaiban.
  • Rachel sokáig ugye a szülei pénzén élt, aztán volt pincérnő a Central Perkben, de végül menő üzletasszony (egészen pontosan: merchandising manager) lett a Ralph Lauren divatcégnél. Ez nagyjából fixen 50 000 dollárt hozott neki minden évben a konyhára (ami 14,4 millió forint, azaz havi 1,2 millió forint).
  • Ross szinte az egész sorozat alatt a New York-i Őstörténeti Múzeumban dolgozott, mint dínószakértő, azaz paleontológus (tehát nem régész volt, mint Indiana Jones!), ami kezdetben évi 75 000 dollárt (21,9 millió forint) biztosított neki. Az 5-6. évadban a jó Ross kutatói szabadságra ment, később pedig már csak évi 50 ezer dollárt kapott a múzeumtól.
  • Monica pont ellenkező karrierutat járt be, mint a bátyja, Ross: ő kezdetben évi 20 000 dollárt keresett, amikor még csak pincérnő volt egy 50-es éveket idéző étteremben. Aztán a sorozat vége felé a saját lábára állt, és vezető séf lett belőle a Javu étteremben, ami már évi 75 ezer dolláros bevételt jelentett neki (vagyis havi 2 millió forintból gazdálkodhatott ).
  • Joey keresete alakult talán a legérdekesebben a Jóbarátokban. Meghallgatásról meghallgatásra botladozó, állástalan színészként nem igazán vetette fel a pénz, viszont az Életünk napjai sorozat egy idő után egész jól fizetett neki. A legnagyobb dobása a mozifilmes főszerep volt a 7. évadban: csak ezért 130 000 dollárt (38 millió forintot) kapott, ami abszolút gázsirekordnak számított a baráti körében.
  • Chandler karrierútja alakult a legjobban a sorozat során, annak ellenére, hogy sokáig a saját barátai sem tudták róla, mi a csuda a munkája. Mesélni ugyanis csak akkor mesélt róla, amikor New Yorkból Tulsába kellett mennie egy igencsak jól fizető IT-s meló kedvéért, amivel a 9. évadban 100 000 dolláros éves keresetet hozott össze (ez 29 millió forint). Az infógrafika összeállítója szerint korábban sem érte be kevesebbel. A tulsai kiruccanások azonban nem tartottak túl sokáig, mivel Chandler inkább megint New Yorkban vállalt munkát, csak hogy Monica és a többiek közelében maradhasson. Az utolsó két évadban évi 45 000 dollárért (13 millió forint) egy reklámügynökségnél helyezkedett el szövegíró, azaz junior copywriter beosztásban, ami nagyon vicces volt, mert ő volt a legidősebb a cégnél, és cinikus vénembernek számított a kollégái között.

Monicának annyiban szerencséje volt, hogy a lila tapétás, tágas nappalis, két hálószobás, teraszos lakását örökölte, így nem kellett bérleti díjat fizetnie senkinek. Az viszont nem teljesen világos, hogyan tudta Chandler a sokáig csóró Joey-val társbérletben kifizetni egy 4 millió dollárt (ez 1,14 millárd forint!) érő manhattani apartman alighanem igen borsos bérleti díját. (via The Independent)