Steven Spielberg szokatlan munkatársat választott

Hillary Clintonnal fog együtt dolgozni egy tévés drámán.

A korábbi First Lady, külügyminiszter és szenátor, Trump egykori ellenfele az Obama házaspár nyomdokaiba lép (akik a Netflixszel kötöttek szerződést több produkcióra is, főleg dokumentum műfajban), és szintén filmezni kezd.

Steven Spielberg. Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Clinton segítője pedig nem kisebb név, mint Steven Spielberg, aki Amblin Television nevű cégén keresztül vesz részt a munkában, de még nem tudni, csupán producere, vagy rendezője is lesz-e a projektnek. Ezenkívül még az sincs eldöntve, tévéfilm vagy minisorozat lesz-e a produkció. Annyi azonban biztos, hogy a politikus executive producerként vesz részt a folyamatban.

A produkció témája persze nem áll távol Hillary Clintontól, hiszen Elaine Weiss könyvét, a The Woman’s Hour: The Great Fight To Win The Vote címűt fogják tévére adaptálni. A frissen, idén márciusban megjelent kötet az amerikai szüfrazsettekről szól, akik a nők szavazati jogának érdekében harcoltak.

Hillary Clinton. Forrás: Jeff Swensen / Getty Images

 

„Az 1920-as év nyarának hat hetét ábrázoló The Woman’s Hour egyszerre sorsfordító dráma és

mindenkihez, fiatalhoz, öreghez, nőhöz, férfihoz egyformán szóló inspiráció,

főleg ezekben a vészterhes időkben. Olyan sok minden félresikerülhetett volna, de ezek az amerikai nők nem fogadták el a nemet válaszként: a mi örökségünk pedig, hogy őrizzük és továbbvigyük a győzelmüket” – nyilatkozta Clinton, aki állítólag aktívan részt vesz majd a projekt írójának és rendezőjének a kiválasztásában, illetve a script megírását és a castingfolyamatot is szorosan felügyeli majd.


(via NME)