Szerdára is összegyűjtöttük a legjobb filmeket

Nem volt könnyű dolgunk, de amit találtunk, azt megmutatjuk.

Aviátor - Filmcafe, szeptember 30. szerda, 17.55h

Howard Hughes, a huszadik század legfigyelemreméltóbb egyéniségei közé tartozott. Sikeres feltalálóként, dörzsölt iparmágnásként és ünnepelt hollywoodi producerként az álmai megvalósításáért a mindenre kész amerikai ideálját testesítette meg, legnagyobb szenvedélye azonban mindenekelőtt a repüléshez fűzte. Martin Scorsese kamerája előtt Hughes életének eredményekben leggazdagabb évei elevenednek meg: az a húszas évek közepétől a negyvenes évekig terjedő időszak, melynek során Hughes merészsége és szenvedélye révén mind a repülést, mind a filmkészítést forradalmasította. Hughes életének ezen fejezetét azonban, nemcsak a határtalan kísérletező kedv, a szenvedélyes szerelmi ügyek és a kíméletlen üzleti csatározások jellemezték, ezek voltak azok az évek is, amikor Hughes-nak először kellett szembenéznie a siker és a hírnév árnyoldalával, és saját maximalizmusa következményeivel.Scorsese filmje nemcsak a sorozatos győzelmekről és diadalokról, hanem Hughes magánéletéről is képet fest. Mesél Hollywood két legendás színésznőjéhez, Katharine Hepburn-höz (Cate Blanchett) és Ava Gardnerhez (Kate Beckinsale) fűződő kapcsolatáról, és beszámol a Pan American befolyásos vezetőjével, Juan Triplle-lel (Alec Baldwin) folytatott heves küzdelméről. Feltűnik a filmben Hughes jobb keze, a mágnás mellett egész életében kitartó Noah Dietrich (John C. Reilly), és a Hughes-val állandó harcban álló Owen Brewster szenátor (Alan Alda), továbbá tanúi lehetünk annak a tragikus kimenetelű repülőgép-balesetnek is, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az egyre súlyosabb fóbiákkal küzdő Hughes remetei magányban töltse élete hátralévő részét.

 

Az időgép - Film+, szeptember 30. szerda, 19.10h

Hartdegen (Guy Pearce), az 1900-as évekbeli, New York-i feltaláló megtervez és felépít egy csodálatos, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. Azonban egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban. A film Simon Wells rendező dédapja, H.G. Wells klasszikus regénye alapján készült.

 

Jószomszédi iszony - Film Mánia, szeptember 30. szerda, 20.55h

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

 

Szextúra - Paramount Channel, szeptember 30. szerda, 21h

A tizennyolc éves Iannak nincs szerencséje a lányoknál. Emiatt a bátyja, Rex állandóan piszkálja, a csajozásban pedig még a tizennégy éves kisöccse is lepipálja. Ráadásul a munkahelyén, a gyorsétteremben is rendre megalázzák. Mindezt talán elviselné, lévén, jobban foglalkoztatja, hogy itt a főiskola, és ő még mindig szűz. Ian elhatározza, hogy az interneten szerez nőt magának. Hamarosan megismerkedik a dögös szöszivel és a Chicago és Knoxville közötti távolság sem látszik áthidalhatatlannak. Elcsórja a bátyja autóját és a barátjával, Lance-szel, illetve a barátnőjével, Feliciával útnak indul, hogy elveszítse a szüzességét.

 

Stigmata - Moziverzum, szeptember 30. szerda, 21h

Andrew atya (Gabriel Byrne) a Vatikán egyik szaktekintélye, a megmagyarázhatatlan csodákkal foglalkozik. Brazíliába küldik, ahol egy kisváros templomában könnyezni látták a szentek szobrait. Közben Amerikában furcsa dolgok történnek egy egészen nyugodt, mindennapos lánnyal. Frankie (Patricia Arquette) először orvosokhoz és pszichológusokhoz fordul magyarázatért. Testén kiütköznek Krisztus szenvedésének jegyei, a stigmák. Az egyház Andrew atyát értesíti. A lánnyal való találkozáskor a pap megérzi a fenyegető, ellentétes erőket. Nyomozása során kétezer éves imaszöveg kerül elő, amely mintha korunk emberét figyelmeztetné valami közelgő tragédiára.

 

A könyvelő - Viasat3, szeptember 30. szerda, 21h

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője és kissé autista _ kerüli az embereket, magányosan él és nem is vágyik másra.Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, természetesen hozzá fordulnak. Ő és a cég egyik munkatársa (Anna Kendrick) hamar új, megmagyarázhatatlan eltérésekre figyel fel, és ez valakinek nagyon nem tetszik. Egy különleges katonai egység leszerelt tisztje megbízást kap, hogy végezzen a párral. Chris és Dana kénytelen együtt bujkálni. De Chris tartogat egy-két meglepetést. Néhány közülük halálos lehet...

 

Machete - AMC, szeptember 30. szerda, 21h

Machete, az egykori rendőr összetűzésbe keveredett az egyik mexikói drogbáróval. Miután Torrez emberei kinyírták a családját, és majdnem vele is végeztek, a határ túloldalán, Texasban kezd új életet. Az államban választásra készülnek. Az egyik jelölt, a korrupt és hazug McLaughlin az illegális bevándorlók ellen kampányol, éjjel pedig öldösi őket. Ezzel veszélyezteti Torrez üzletét, aki kimondja rá a halálos ítéletet. Egy ügyes csellel ráveszi Machetét, hogy nyírja ki a szenátort, majd odadobja a zsaruknak. Machete azonban nem hagyja annyiban a dolgot, elindul, hogy leszámoljon vele.

 

Euro túra - SuperTV2, szeptember 30. szerda, 22.25h

A külkapcsolatok bedurvulnak, amikor az egyetemista Scotty Thomas a spanokkal átzúz Európába a leghúzósabb nyári buli-vakációra! Dögös külföldiekkel találkoznak, és minden lehetséges extrém őrületet besűrítenek életük legvadabb túrájába! Scott-ot éppen az érettségi bankett előtt dobja a barátnője, egy punk-együttes oszlopos tagja kedvéért. Hősünk csalódottságában olyan részegre issza magát, hogy európai levelezőtársát, aki mellesleg egy szőke bombázó és, akit addig fiúnak vélt, csúnyán megbántja. Scotty ekkor megfogadja, hogy a nyári szünetben csakis egyetlen cél lebeg majd a szeme előtt: felfedezni az ismeretlen és hatalmas Európát, s eközben megtalálni a megbántódott lányt…

 

Éli könyve - Mozi+, szeptember 30. szerda, 23.20h

A Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holttestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni ugyanis hatalmát. Az emberiség sorsa így Éli kezében van...