Szirupos tündérmese, de nem baj - Sakáltanya

A film, ami után minden fickó azután sóvárgott, hogy a kocsmapulton táncoló lányok sörrel locsolják.

 

A Sakáltanyáról valószínűleg mindenkinek ugyanaz jut először az eszébe: Piper Perabo a pulton énekli Blondie One Way or Another című számát. No meg a táncoló lányok. A többi maszlag. Vagy mégsem?

Áruld el, te mit csinálsz, ha egyszer minden álmod valóra vált?  - hangzik el az ordas oravecznórai borzalom a film végén, amitől minden jó érzésű embernek ökölbe szorul az összes belső szerve. Elég rossz értékeléseket kapott, a kritikusok is lehúzták, de hát ki a fenét érdekel, ha  a Sakáltanya valamiért mégis működik - leginkább a hangulat miatt, ami felülírja a szirupos tündérmesét. No és persze John Goodman bármit is csináljon, minden pillanata arany.

A forgatókönyv Elizabeth Gilbert a GQ magazinban 1997-ben megjelent újságcikke alapján készült:  a The Muse of the Coyote Ugly Saloon-ban a saját emlékeit osztotta meg, azokból az időkből, amikor még csaposként dolgozott az eredeti, 1993-ban nyitott és hihetetlenül népszerű Coyote Ugly-ban. (Maga a név arra az állapotra utal, amikor valaki sakálrészegen felszed valakit, majd amikor egy éjszakás kaland másnapján észreveszi, ki is fekszik mellette, inkább csendben lelép.) A franchise-zá nőtt Sakáltanya ma egyszerűen csak így aposztrofálja magát: "A világ lepnépszerűbb bárja. Pont." Ez nem is akkora lódítás, hiszen a film bemutatója után bevett dologgá vált a pulton táncolós-sörrel fröcskölős bolondozás. 2006 és 2008 között egy valóságshow is futott a képernyőn  The Ultimate Coyote Ugly Search címmel. 

  • Sokáig Jessica Simpson volt a legesélyesebb főszereplő, de végül mégsem vállalta el, mert a filmesek nem akarták kivenni a szexjeleneteket. Pedig végül majdnem mindet kivágták az elkészült filmből.
  • Kevin Smith a Dogmához készült kommentárban elárulta, hogy besegített a forgatókönyvbe, de azt, hogy a főszereplő srác óriási képregényrajongó legyen, nem ő találta ki.
  • A fotós, aki képeket készít az egyik este a főszereplő Violetről, nem más, mint Michael Bay.
  • A tesztvetítések után a készítők azt a tanulságot vonták le, hogy még több John Goodman kell a filmbe, így jócskán kibővítették a szerepét. A színész egyébként elárulta, hogy kizárólag a pénzért vállalta el a munkát.
  • Piper Perabo helyett LeAnn Rimes énekel a filmben.
  • A filmzene egy éven keresztül rajta volt a Billboard Top 40-es listáján, és több mint hárommillió lemezt adtak el belőle.