Szombat este inkább tévéznél? Van itt pár jó film!

Például levetítik A kis szemtanút, az Amerikai kedvenceit és a megunhatatlan Harcosok klubját is.

500 nap nyár - Filmcafe, április 13. szombat, 17.15h

A bájos Summer (Zooey Dechanel) váratlanul kiadja Tom (Joseph Gordon-Levitt) útját. Ötszáz napot töltöttek együtt, a fiatalember azóta is képtelen felfogni, hogy a felhőtlen boldogságtól hogyan fajulhattak idáig a dolgok. A lány pedig nem érti, hogy a fiú mit nem ért ezen. Végtére is még a legelején megmondta, hogy ő nem vágyik sem házasságra, sem tartós kapcsolatra, számára pusztán csak egy kaland mindez. Tom megpróbálja végiggondolni a múltat, elemezni az együtt töltött időt, hátha megtalálja a szakítás okát, hol követett el hibát. Felidézi találkozásukat, amikor Summer belibbent az irodába, és ő első pillantásra fülig beleszeretett.

Hé, haver, hol a kocsim? - Comedy Central, április 13. szombat, 20.55h

Jesse és Chester másnaposan ébrednek a buli után. Nem emlékeznek rá, mi történt velük előző este. Pedig fontos volna, mert nincs meg Chester kocsija. Mert valaki pudinggal töltötte fel a frizsiderüket, mert egy csinos transzvesztita üldözi őket, aki kétszázezer dollárt keres rajtuk, mert féltékeny rájuk a környék macsója, és mert egyszerre üldözi őket öt intergalaktikus bombanő, az Univerzum két őre és egy csapat pufikezeslábasos űrkalóz. Ők mind a Koituszi Transzvensztátort keresik hőseinken, ami tudvalevően a galaxis kulcsa. Az emberiség jövője a két másnapos balféken múlik.

Amerika kedvencei - Filmcafe, április 13. szombat, 21h

Gwen és Eddie, szépek, gazdagok, szeretik egymást, mellékesen pedig mozisztárok. De a rajongók nem tudják, mennyire utálják egymást. Legújabb filmjük premierje előtt azonban végképp betelik a pohár, a színésznő latin szeretőjéhez költözne, férje kiszaladna a világból. Producerük azonban semmitől sem riad vissza, hogy fenntartsa a látszatot: hazudik, csal, szervez és cselez a közönség kedvéért. Végül beveti Kikit, a megállíthatatlan békítőt és konspirálót...

007 Spectre - A Fantom visszatér - TV2, április 13. szombat, 21h

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt (Daniel Craig), hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarrával (Monica Bellucci), egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését.
Eközben Londonban Max Denbigh (Andrew Scott), a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M (Ralph Fiennes) által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t (Naomie Harris) és Q-t (Ben Whishaw), hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t (Léa Seydoux), az ügynök ősellenségének, Mr. White-nak (Jesper Christensen) a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Egy rettegett bérgyilkos lányaként ő az egyetlen, aki úgy képes megérteni Bondot, mint senki más.
Ahogy a titkosügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség (Christoph Waltz) között.

Váltságdíj - SuperTV2, április 13. szombat, 21h

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbennie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

V. Henrik - Duna Tv, április 13. szombat, 21.30h

V. Henrik angol királyt dróton rángatják a főpapok és a főnemesek. Ráveszik, hogy rohanja le Frankhont, hogy a birodalomhoz csatolja azt. Az ifjú király véres háborút indít a frankok ellen, és hősies példamutatásával megszégyenítő vereséget mérnek a túlerőre. Majd megismeri és megszereti Katalint, az ifjú és szép frank királylányt. S mindeközben lélekben is hosszú utat tesz meg: gondtalan aranyifjúból a népéért felelősen gondolkodó, bölcs uralkodóvá, s a "Föld legszebb kertjének" urává válik.
Shakespeare műve nyomán a forgatókönyvet írta: Kenneth Branagh.
Kenneth Branagh első rendezése mindjárt 8 nemzetközi díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó Oscar-t, valamint az év legjobb európai film kitüntetést.

A kis szemtanú - M3, április 13. szombat, 21.50h

Rachel, miután az amish szekta szigorú előírásainak megfelelően eltemette férjét, kisfiával, Samuellel rokonlátogatásra indul. A 18. századi életmódhoz szokott kisfiút elkápráztatja a philadelphiai pályaudvar megannyi csodája. Véletlenül azonban másnak is szemtanúja lesz: az orra előtt gyilkolnak meg bestiális kegyetlenséggel egy civil ruhás rendőrt. John Brook nyomozónak el kell rejtenie a kis szemtanút a gyilkosok elől, ezért elkíséri a fiút és édesanyját haza, az amish világba. A nagyvárosi zsarunak egy számára teljesen ismeretlen civilizációba kell beilleszkednie, ám közben a gyilkosok is a nyomukra akadnak…
A film a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb vágás kategóriájában nyert Oscar-díjat, de további hat kategóriában jelölték még az elismerésre.

Harcosok klubja - Film+, április 13. szombat, 23h

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán: és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra... Pedig az egészet csak két túlzottan unatkozó jóbarát találta ki: azzal kezdték, hogy rájöttek, nincs jobb stresszoldó, mint ha alaposan megverik egymást. Pofonokat adni jó. Pofonokat kapni jó. Számukra ez a boldog élet szabálya.

Tegnap éjjel - Filmcafe, április 13. szombat, 23h

Míg a vágy el nem választ.
A 'Tegnap éjjel' egy érzelmileg erőteljes romantikus film a bizalomról, a vágyról, a megcsalásról, a modern szerelemről és házasságról. A film a hűség "szürkezónáiról" is szól: az egy óvatlan pillanatban meghozott döntéseknek lehetnek visszavonhatatlan következményei. Az alkotás főszereplője egy fiatal, elbűvölő és jómódú New York-i pár, akik ugyanazon éjjel esnek kísértésbe. Tökéletesnek tűnő kapcsolatuk meghatározó próba előtt áll, és olyan döntéseket kell meghozniuk, melyekre egyikük sem számított, amikor csupán egy éjjelre különválnak. A férj, Michael üzleti útra indul vonzó kolléganőjével, Lauraval, miközben felesége, Joanna összefut egy régi szerelmével. A csábítás ereje mindkettejüknél hatalmas: egyetlen, fülledt erotikával eltöltött éjszaka, amire sohasem jöhet rá a másik fél. Egyetlen kérdésen múlik minden: mégpedig hogy sikerül-e elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel.

Szeretet és köszönet - M2, április 13. szombat, 00.45h

A hatvanas évek közepén járunk, Kaliforniában. A 24 éves Brian Wilson a kreatív vezetője a Beach Boys zenekarnak. Az együttes már olyan világsikereket tudhat maga mögött, mint a „Surfin USA” vagy az „I Get Around”. Most teljesen új útra szeretnének lépni és egy művészileg kihívást jelentő albumot létrehozni. 20 évvel később Melinda Ledbetter autókereskedő szalonjába belép egy zavarodott vásárló. Ő Brian Wilon. Több idegösszeroppanása is volt, s kezelését Dr. Eugene Landy pszichiáter végezte, aki egyben a gyámja is. Melinda hamar rájön, hogy Brianre nincs jó hatással ez az orvos, ezért megpróbálja megmenteni a férfitől. Ez azonban nem egy könnyű feladat.

Don Juan DeMarco - RTLII, április 13. szombat, 00.00h

Egy különös fiatalembert hoznak be a zárt osztályra, aki azt állítja magáról, hogy ő Don Juan (Johnny Depp), a világ leghírhedtebb szeretője, több mint ezer nő elcsábítója. A tapasztalt Dr. Micklernek (Marlon Brando) hat napja van, hogy bebizonyítsa, a fiú nem közveszélyes elmebeteg, csak önveszélyes álmodozó. Kezdetben kételkedve hallgatja páciense hihetetlen történeteit, ám idővel egyre inkább meggyőződik arról, hogy akár maga Don Juan is mondhatná a szerelem, a szenvedély és a romantika eme ragyogó meséit.