Szombat este sírni fogsz, ha megnézed ezt a filmet!

A meghatottságtól és a gyönyörűségtől. Levetítik a Kóristák című filmet, de emellett számos remek film is lesz szombaton a tévében.

Micsoda nő! - Paramount Channel, május 30. szombat, 18.25h

A jóképű és sikeres Edward Lewis üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant. Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen.

 

Ha igaz volna... - SuperTV2, május 30. szombat, 19h

Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít _ és vágyik -, az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabethnek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabethet, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja Davidet különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David meg van győződve róla, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabethet a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány _ noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon _ teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni.

 

Kóristák - Duna Tv, május 30. vasárnap, 19.40h

1949. Franciaország. Clément Mathieu, a munkanélküli zenetanár elvállal egy felügyelő-tanári állást egy nehezen kezelhető gyerekek számára fenntartott nevelőintézetben. Az igazgató, Monsieur Rachin által bevezetett és alkalmazott kemény, rideg nevelési módszerek megdöbbentik az új tanárt. A zene varázsának és a közös éneklésnek köszönhetően azonban Mathieu-nek sikerül megváltoztatnia a gyerekek hétköznapjait... A Kóristák Christophe Barratier első mozifilmjeként az év legnagyobb francia sikere lett _ egy gyönyörű és megható mese az emberi természetről.

 

Négy esküvő és egy temetés / Az első nem - RTL Klub, május 30. szombat, 20h

Maya vonzó és sikeres, de nem a magánéletben. Baráti társaságában mindenki elmondhatja ugyanezt magáról. Mindenki a nagy Őt keresi, a boldog házasságot, de újra meg újra csapdába kerülnek. A gyönyörű Ainsley, a sármos Craig, a félénk Duffy, az álmodozó Kash, a harcias Zara, a hűvös Gemma és a szívtipró Ted bonyodalmak sokasága után előbb-utóbb házasságra lépnek, hogy aztán csak az ásó, kapa, nagyharang válassza szét őket.

 

Ház a tónál - RTLII, május 30. szombat, 21h

Egy magányos építész beköltözik új lakásába, és a postaládájában egy üzenetet talál az előző lakótól. Ami több mint különös, hiszen a ház csak most épült fel, és ő az első lakója. A rejtély felkelti az érdeklődését, válaszol a levélre _ és ahogy levelezni kezdenek, megkedveli az ismeretlen nőt, aki egyre többet árul el magáról, de sosem mutatkozik. Talán azért, mert nem is találkozhatnak: a nő és a férfi ugyanis ugyanannak a háznak a lakója, csak egy másik időben.

 

Igaz történet - RTL Spike, május 30. szombat, 21h

A New York Times kegyvesztett riportere, Michael Finkel találkozik a gyilkossággal vádolt Christian Longgal, aki elrabolta az ő személyazonosságát. Miközben Finkel nyomozni kezd a férfi után, megpróbál minél több információt összegyűjteni róla, rájön, hogy nem ez az első eset, hogy Longo felveszi más identitását. Kettejük különös macska-egér párviadala, sajátos összecsapása számos veszélyt hordoz magában: gyilkosságot, szerelmet, hazugságot és a megváltást. Megtörtént eset alapján.

 

Mindenütt nő - RTL Klub, május 30. szombat, 21.45h

Ilyen nincs! Melanie (Reese Witherspoon) gyönyörű, New York egyik legmenőbb ifjú divattervezője és most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, aki történetesen nagyon gazdag is: a polgármester fia. Mindez olyan tökéletesen hangzik, hogy az már gyanús. Kell, hogy legyen benne valami kis hiba. Melanie vőlegénye nélkül akar hazautazni, hogy szüleivel közölje a jó hírt. Már csak azért is, mert egyúttal a férjétől is el szeretne válni. Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, otthon hozzáment az egyik borostás, nagyhangú, neveletlen, sörissza sráchoz. Mielőtt megérkezik a városi vőlegény, muszáj nyélbe ütni a vidéki válópert.

 

Orvlövész - TV2, május 30. szombat, 22h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes (Danny Glover), és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően.Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormányközeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő. Az újságok mind arról írnak, hogy ő kísérelte meg a merényletet az elnök ellen. Könyörtelen embervadászat indul a felkutatására, és csak két ember segítségére számíthat: egyikük egy titokzatos nő (Kate Mara), akit alig ismer, a másik egy újonc FBI-ügynök (Michael Pena), aki az állását kockáztatja érte. Az idő vészesen fogy, és Swaggernek meg kell találnia a valódi merénylőket, mielőtt ők találnának rá. Nemsokára kiderül számára, hogy többről van szó, mint a saját túléléséről, amikor lerántja a leplet egy összeesküvésről, amely az amerikai hatalom szívében gyökerezik.

 

Szárnyas fejvadász - Film+, május 30. szombat, 23h

A sci-fi filmbirodalom e kultikus darabjában a XXI.századi Los Angeles víziója elevenedik meg. A nagyvárosi betondzsungel, ahonnan kiűzetett a természet, ahol állandó eső áztatja a szmogba burkolódzó felhőkarcolókat, a Földről való kitelepülést reklámozó űrhajók világítják meg az eget. Hősünk, a magányos zsaru a távoli világűrből titokban visszaszökött lázadó replikánsokat és a többi meghibásodott emberhasommást vadássza. Ezek, az amúgy szerencsétlen teremtények, kik rövidke rabszolga _ létre terveztettek, és nemlétező gyermekkoruk emlékeit cipelik, igencsak veszélyesek, mert erősebbek az őket alkotó embernél, és elkeseredettebbek, tehát kegyetlenebbek. A szárnyas fejvadásznak azonban fel kell vennie velük a küzdelmet.

 

Szóljatok a köpcösnek! - Moziverzum, május 30. szombat, 23.25h

Filmet készíteni egyszerű. Chili Palmer (John Travolta) biztos benne, hogy ő is tudna csinálni egyet. Eddig Miamiben volt gengszter, de most, hogy valami zsarolási pénz behajtása miatt úgyis Los Angelesben jár, úgy dönt, belevág. Kiszemel magának egy producert, éjjel rátör, és a maga egyszerű, de életveszélyes módján meggyőzi: kezdjék együtt a következő nagy filmet. Minden a legjobb úton halad, csakhogy Chili régi kollégáinak más tervei vannak. A miami-i alvilág színe-java ugyanis hamarosan megindul az álomvárosba...

 

Alfie - RTLII, május 30. szombat, 00.40h

Alfie szívtelen szívtipró. A nagy nőcsábász hírében álló jóképű angol úriember nem tud ellenállni egyetlen nőnek sem, és alig találkozott olyan nővel, aki neki ellent tudott volna állni. A legfontosabb feladat számára becserkészni a napi "áldozatot", azután irány az ágy _ vagy inkább a limuzin hátsó ülése -, aztán máris jöhet a következő. Ha nem említettük volna: Alfie limuzinsofőrként dolgozik, a gazdagokat furikázza Manhattan utcáin. Alfie-nak csak egyetlen komoly elve van: ne randevúzz egyedülálló anyukákkal, mert nem csak egy gondot veszel a nyakadba!