Szombaton félelmetesen jó filmek lesznek a tévében

Viharsziget, Halloween, Alkonyattól pirkadatig.

Rejtélyes manhattani haláleset - Film4, október 31. szombat, 15.50h

Carol és Larry átlagos New York-i házaspár, akik hosszú évek óta élnek úgy, hogy fogalmuk sincs, kik laknak a szomszédban. Egy este azonban kénytelenek megismerkedni a mellettük lakó, kedves idős házaspárral, akik az aranylakodalmukra készülnek. Az esti trauma után másnap döbbenten értesülnek arról, hogy a boldognak és egészségesnek látszó idős hölgy szívinfarktust kapott és meghalt. Carol gyanakodni kezd, biztos benne, hogy a hölgyet a férje ölte meg. Gyanúját csak növeli, hogy a férfi túl vidámnak tűnik és egyre rejtélyesebben viselkedik.

 

Titanic - SuperTV2, október 31. szombat, 16.50h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nemcsak a szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük... Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor _ alig öt nappal azután, hogy útnak indult _ jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

 

Pi élete - RTLII, október 31. szombat, 18.20h

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel.

 

Őrült nagy szerelem - Duna Tv, október 31. szombat, 19.40h

Édesanyja halála után a csodálatos hanggal megáldott olasz származúsú szentpétervári fiú, Vladimir Veronába megy, hogy teljesítse édesanyja akaratát: ismerje meg az apját, és kibontakoztassa különleges tehetségét. A fiú megélhetési célból csatlakozik egy utcazenész csoporthoz. Előadásaik során felfigyel rá az Il Volo csapat menedzsere, aki máris ajánlattal áll elő. Azonban a lenyűgöző hang nemcsak az ő szívét érinti meg, hanem a kissé rideg énektanárnő, és a gazdag családból származó Veronica szívét is rabul ejti. A filmben csodálatos áriákat hallhatunk az olasz tenor, Piero Mazzocchetti, illetve az Il Volo előadásában.

 

Nincs kettő négy nélkül - RTL+, október 31. szombat, 20.45h

Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig. Arról persze nem tehetnek, hogy a külvilág egy kissé csodálkozik, amikor a két elegáns, visszafogott milliomos rövid idő alatt keményöklű, nagyhangú, belevaló fickóvá változik.

 

Az arany iránytű - RTLII, október 31. szombat, 20.50h

Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

 

Családi üzelmek - RTL Klub, október 31. szombat, 21h

A dílereknek is vannak elveik. David (Jason Sudeikis) csak rászoruló családanyáknak vagy szorgos éttermi alkalmazottaknak árul, de gyerekeknek soha. És bízik benne, hogy ha mindig kispályás marad, nem érheti baj. De persze téved. Méghozzá nagyon nagyot.Egyszer, egyetlen egyszer néhány környékbeli kamasznak segít megszabadulni az elvonási tünetektől, azok erre kirabolják, és ő nem tud elszámolni sem az anyaggal, sem a pénzzel. Hogy jóvá tegye a hibáját kénytelen egy nagy szállítmányt áthozni Mexikóból. Szerencsére a jó szomszédja, egy cinikus sztriptíztáncosnő (Jennifer Aniston) és két züllött kiskorú (Emma Roberts, Will Poulter) segít neki: úgy tesznek, mintha családi túrán járnának, de a lakókocsi csempészáruval van tele. Az ötlet jó _ a kivitelezés viszont elképesztő következményekkel jár...

 

A nagy dobás - Prime, október 31. szombat, 21h

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni _ a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindent és mindenkit...

 

Az ismeretlen rém - Viasat6, október 31. szombat, 21h

Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter magas, nevetségesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött alak, akiknek nincs arca, de mindenütt felbukkan, ahol gyerekek vannak. És azok általában engedelmeskednek neki. Számára álom és ébrenlét között nincs határ, mindenhova eljut, de türelmes. Nem sürget, kivár. És azután lecsap.

 

Az arany markában - Film Mánia, október 31. szombat, 21h

Joe Moore (Gene Hackman) csupa sikeres balhét tudhat maga mögött. Gondos tervezés, pontos végrehajtás, s végül a zsákmány szétosztása. Joe szerette ezt a fajta életet, amelyben szinte mindent megkapott, amit akart. Eljött azonban az a nap, amikor úgy döntött, hogy nincs több akció, visszavonul. Társa, Bergman (Danny DeVito) azonban már egy újabb, közös nagy dobáson gondolkodik: egy repülőgép aranyszállítmányát akarja megszerezni.

 

Halloween - A rémület éjszakája - RTL Spike, október 31. szombat, 21h

Halloween éjjele _ a Mindenszentekről Halottak napjára virradó éjszaka. Michael Myers, a mániákus gyilkos ekkor tör ki az elmegyógyintézet falai közül, hogy visszatérjen egykori rémtettének színterére. A maszk mögé rejtőző, bomlott agyú férfi útját halottak szegélyezik...

 

A boncolás - Moziverzum, október 31. szombat, 21h


Egy apa és fia halottkémként dolgoznak. Egy fiatal női holttestről kell megállapítaniuk a halál okát, de láthatóan semmi sem utal olyan sérülésre, amely halálos kimenetelű lehetne. Milyen sötét titkot rejteget vajon a lány története?

 

Viharsziget - Paramount Channel, október 31. szombat, 22.50h

A világtól elzárva, a Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten lévő elmegyógyintézetben tartják fogva az Egyesült Államok legveszedelmesebb elmebeteg bűnözőit. Amikor az ötvenes években a szigorúan őrzött intézményből megmagyarázhatatlan módon megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, az igazgató, Dr. Cawley kénytelen külső segítséget kérni. Két rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule utazik a szigetre, hogy kiderítse, mi történt, és megtalálja a szökevényt. Danielsnek nemcsak a munkáját hátráltató pszichiáterrel, hanem a saját démonaival is meg kell küzdenie.

 

A szív hídjai - RTLII, október 31. szombat, 23h

Carolyn (Annie Corley) és Michael (Victor Slezak) édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca (Meryl Streep) férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi, Robert (Clint Eastwood) vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.

 

Zsaru pánikban - RTL Klub, október 31. szombat, 23.20h

Charlie (Liam Neeson), a legendás titkosügynök acélidegei elrongyolódtak, mersze cserbenhagyta. Úgy dönt, visszavonul a veszélyes foglalkozástól, de főnökei másként döntenek. Hónapokig tartott, amíg az akciót előkészítették, s Charlie-nak be kell fejeznie, amit a többiek elkezdtek. Nincs más választása, bár reszket a félelemtől és gyomoridegesség is gyötri. Ellátogat dr. Jeff Bleckner pszichiáterhez, aki összehozza egy csoport neurotikus yuppie-val. A fickók megdöbbennek, amikor Charlie bevallja nekik legrejtettebb félelmét, miszerint retteg attól, hogy szembe kell szállnia a veszélyes maffiózóval, Fulvio Nesstrával (Oliver Platt). Annak reményében, hogy valami enyhülést talál állandó belső fájdalmaira, Charlie Judy Tipphez (Sandra Bullock), a vonzó nővérhez fordul.

 

Alkonyattól pirkadatig - Mozi+, október 31. szombat, 23.55h

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket. A megbeszélt színhely Mexikó legvadabb kocsmája, a Titty Twister, ahol rengeteg kétes alak tanyázik. Érkezésük estéjén azonban rettenetes dolog történik és a hely igazi pokollá változik...

 

A szeretet könyve - M2, október 31. szombat, 00.40h

Henry, az építész egy autóbaleset miatt elveszíti állapotos feleségét. A korábban sikeres férfi összeomlik, azért küzd, hogy újra megtalálja helyét az életben, a munkájában. Henry hamarosan találkozik egy titokzatos, Millie nevű lánnyal. A két magányos lélek között lassan barátság szövődik, olyannyira, hogy Millie felfedi Henry előtt az álmát. Tutajt szeretne építeni, hogy az Atlanti-óceánon átkelve megkeresse elveszett apját. Miközben segít neki, talán a saját életét is sikerül egyenesbe hoznia.