Szombaton összecsapott a kertévék két nagyvadja, a TV2-nek bejöttek a számításai

Az X-Faktor és a Sztárban sztár leszek összeeresztésével már tisztábban látunk.

Szombaton az X-Faktor és a Sztárban sztár leszek is képernyőre került, és így feketén fehéren láthatjuk a nézők preferenciáit.
Íme a számok:

Ezekből pedig kitűnően látszik, hogy

az X-Faktor elsősorban a fiatalok körében népszerű,

illetve ha van választási lehetőség (ami szombaton adott volt, mivel a TV2 szokatlan módon szombatra és vasárnapra is tett egy-egy Sztárban sztár leszek középdöntőt) inkább az X-Faktor mellett döntenek, míg

a teljes lakosság körében a szokatlan időpont ellenére a Sztárban sztár leszek volt a nézettebb.

 

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Vasárnap a Sztárban sztár leszek – már egyeduralkodóként – ismét félelmetes számokat produkált: a szombati 243 043 néző helyett a hét utolsó napján már 442 085-en követték figyelemmel a TV2 tehetségkutatóját 33,9 százalékos közönségaránnyal, míg a teljes lakosság körében 1 197 479-en ültek le a műsor elé, a közönségarány itt 31,6 százalék lett - ezzel pedig

a vasárnapi Sztárban sztár leszek mindkét célcsoportban a legnézettebb műsor lett a múlt héten.

A hétköznapokon is nagyon kiélezett a verseny az RTL és a TV2 között: az RTL a Keresztanyu utolsó évadának epizódjaival és a Nyerő Párossal küzd a TV2 gasztroműsora, a Séfek séfe ellen, és azt látjuk, hogy a múlt héten a Keresztanyu a fiatalok körében egészen jelentős veszteséget könyvelhet el, ezzel párhuzamosan a Séfek séfe növelni tudta nézettségét ebben a célcsoportban. Míg a Keresztanyu egy-egy epizódját az előző héten átlagosan 183 009-en nézték 17,5 százalékos közönségaránnyal, addig a múlt héten ez a szám 169 418-ra csökkent, a közönségarány pedig 15,8 százalék lett. A teljes lakosság körében viszont javítani tudott a sorozat, 565 955-ről 581 639-re.

 

Forrás: TV2 Sajtószoba

 


A TV2-n szinte azonos időben kezdődik a Séfek séfe, ami az évad végéhez közeledve mind jobb és jobb eredményeket produkál. Az előző héten átlagosan 194 393-an követtek figyelemmel egy-egy adást a fiatalok körében, a múlt hétre ez a szám ha nem is nagyot, de nőtt 201 860-ra. A teljes lakosság körében is javul az eredmény, vagyis itt a két célcsoport nagyjából együtt mozog.

Az RTL-en a Keresztanyu után a Nyerő Páros című „párterápiás reality” következik, ami az előző héthez képest egy kicsit gyengébben muzsikált mind a fiatalok, mind a teljes lakosság körében. Gyanítjuk, ez nem lehet független a Séfek séfe növekvő táborától, az előző heti átlagos 209 412 néző múlt hétre megcsappant, és 197 979 lett belőle, ami nem egy óriási esés, de a közönségarány is csökkent 21,4 százalékról 20 százalékra.


A Séfek séfe ezen a héten véget ér, jövő héten a TV2-n már az Ázsia Expressz legújabb évadát láthatják a nézők, míg az RTL-en csak egy héttel később, október 17-én kezdődik a saját celebes-utazós (inkább táborozós) műsoruk, a Celeb vagyok, ments ki innen. Az is egy szép csata lesz!

Nézzük a múlt hét legnézettebb műsorait sorrendben! Mind a fiatalok, mind a teljes lakosság körében behúzta a TV2 a hetet a vasárnapi Sztárban sztár leszekkel, és a második helyezett is ugyanaz volt a két célcsoportban: a magyar-olasz focimeccset a teljes lakosság körében 932 906-an nézték a tévében, a közönségarány 27 százalékos lett, a fiatalok körében 415 719-en izgulták végig a mérkőzést a képernyők előtt, 34,2 százalékos közönségarány mellett. A 18 és 49 év közöttiek körében az X-Faktor lett a bronzérmes, míg a teljes lakosság körében a vasárnapi Tények Plusz érkezett be a harmadik helyre 822 702 nézővel és 23 százalékos közönségaránnyal, ami a Sztárban sztár leszek irdatlan erejét is mutatja.

És amire már nagyon régen volt példa: a TV2 behozta lemaradását a fiatalok körében, főműsoridőben mért közönségarányok tekintetében, sőt egy tized százalékkal meg is verte az RTL-t:

RTL: 18,6% SHR – TV2: 18,7% SHR. Ez pedig annak is köszönhető nagyrészt, hogy a TV2 az abszolút adu-ász műsorát, a Sztárban sztár leszeket szombatra és vasárnapra is berakta, ami jelentős javulást eredményezett a csatornánál - igaz, hogy a fiatalok körében szombaton legyőzte az X-Faktor, viszont azért össze tudott szedni akkora közönségarányt a hétvége első napján is, hogy ne semmisítse meg teljesen az aznapi eredményeit az X-Faktor. A kialakult helyzethez természetesen a hétköznapok Séfek séfe eredményei is hozzájárultak: az RTL még mindig hozza a hétköznapokat, de már csak is különbséggel.