Szombaton többek között egy izlandi akcióthrillerért érdemes bekapcsolni a tévét

A Vegasi és a Karácsonyi vakáció is műsorra kerül szombaton, de lesz itt sok más érdekesség is, például egy izlandi akcióthriller.

Vegasi vakáció - AMC, november 28. szombat, 13.05h

Griswold ismét nyaralni viszi a családját, ezúttal Las Vegasba mennek. A sivatag közepén elterülő neonfényben úszó város azonban nemcsak a szerencsejátékok, hanem a bűnök és csábítások ördögi központja is. A család minden tagját rabul ejtik a bűnös városban kísértő szerencselovagok. A papa le is ragad egy játékasztalnál, ahol az egész családi vagyont el lehet verni. A veszteségek összehozzák Clarkot egy másik megkopasztott család tagjaival és együtt keresnek kiutat. Ha Las Vegas átverte őket, ők is átverik Las Vegast.

 

James Bond: Halálvágta - Moziverzum, november 28. szombat, 14h

Ian Fleming könyve alapján! Max Zorin a komputerbáró nem elégszik meg azzal, hogy milliárdokat keressen a számítástechnikai piacon. Azt akarja, hogy cége legyen az egyetlen meghatározó erő az új iparágban. Ebben már csak a konkurencia, a kaliforniai Szilícium-völgyben virágzó high-tech üzemek akadályozzák, de talán már nem sokáig. Zorin azt tervezi, hogy az egyébként is veszélyeztetett környéken mesterségesen idéz elő olyan nagy erejű földrengést, amely pillanatok alatt elpusztítja a Szilícium-völgyet. Persze James Bond elindul Zorin megállítására...

 

Még zöldebb a szomszéd nője - Film+, november 28. szombat, 16.30h

Az még mindig egymást heccelő két öreg kópé, John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) újabb kalandokba keverednek, amikor a városba érkezik a csodálatos Maria (Sophia Loren), hogy éttermet nyisson. A két "öreg harcos" mindent megtesz, hogy megkeserítsék egymás életét, és persze a még csak hallomásból ismert tulajdonosnőét is. Ám Max szívét első látásra megdobogtatja a gyönyörű Maria asszony...

 

A rózsaszín párduc 2. - Prime, november 28. szombat, 14.25h

Különös rablássorozat veszi kezdetét, sorra tűnnek el a világ legismertebb és legértékesebb műkincsei, köztük a Rózsaszín Párduc gyémánt. Más a legokosabb zsaruhoz vagy a legjobb titkos ügynökhöz fordulna segítségért, ám Dreyfus főfelügyelő jól tudja, itt csak egyvalaki segíthet. Lehet, hogy Clouseau felügyelő ügyefogyott és ahová lép, ott fű nem terem, ám valahogy mindig sikerre viszi a nyomozást. Így aztán Clouseau a segédje, valamint udvarlásának esetlen tárgya társaságában csatlakozik a nemzetközi rendőrcsapathoz, hogy megpróbálja kézre keríteni a zseniális tolvajt...

 

Hamis a baba - SuperTV2, november 28. szombat, 19h

Ötvös Csöpi ismét nagyot alakít. Segítségére siet a szétszórt és hebehurgya Kardos doktornak, mikor az, tanácstalanul vakargatja a fejét, látva a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószer ügyét. Jön Csöpi és kis barátja és lerántják, sőt letépik a leplet a drogcsempész banda tevékenységéről, annak ellenére, hogy a bűnözők rendkívül agyafúrt trükkökkel próbálkoznak. Nincs az a trükk, vagy trükkös bűnöző, aki meg tudna állni Ötvös Csöpi előtt, ha ő igazán bele melegszik a nyomozásba. Röpködnek a gyilkos poénok és a gyilkosabbnál gyilkosabb pofonok.

 

Karácsonyi vakáció - Duna Tv, november 28. szombat, 19.40h

Az Amerikai vakáció és Európai vakáció című filmekből jól ismert Griswold család újabb, karácsonyi kalandjaival ismerkedhetünk meg. Az egész család kész az év legmeghittebb ünnepére, a karácsonyra. A család sürög forog, vásárol és csomagol. Mindenki kitűnő ajándékokat vett szeretteinek és azon vannak, hogy sikerüljön titokban tartani azokat. Ismerve a Griswold családot tudható, közeleg a katasztrófa. Ahol a Griswoldok megjelennek onnan az emberek azonnal menekülni kezdenek, mert körülöttük minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul. Vajon képes-e egy család romba dönteni a karácsonyt?

Értelem és érzelem - Sony Max, november 28. szombat, 20h

A Dashwood lányok pénz nélkül maradnak, egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Elinor (Emma Thompson) úgy véli, az eszére kell hallgatnia, míg húga, Marianne (Kate Winslet) inkább a szívét követi.

 

Dögkeselyű - ATV Spirit, november 28. szombat, 21h

Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.

 

A Viszkis - Moziverzum, november 28. szombat, 21h

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője...míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

 

Pénz beszél - Filmbox Plus, november 28. szombat, 21h

Isten hozta a költséges szerencsejátékok telhetetlen, kegyetlen világában. Itt a szerencsések vasárnap nyernek, hétfőn pedig mindent veszítenek. Egy film a hazárdjátékosok világáról, amelyben egy pillanat alatt lehet meggazdagodni, vagy épp mindent elveszíteni. A milliódolláros tétek világában a vakmerő szerencsejátékosok "ki kit ver át" játszmába szállnak, ahol nagyon sokat lehet nyerni, és még többet lehet veszteni.

 

Izlandi amazon - Duna Tv, november 28. szombat, 21.20h

Az ötvenes éveiben járó izlandi kórusvezető, Halla hadat üzen a szigeten működő alumíniumgyárnak, és változatos eszközökkel, rettenthetetlen elszántsággal szabotálja a működését. Célja a természet és az érintetlen izlandi táj megóvása. Egy nap azonban híreket kap az örökbefogadási hivataltól, és ez mindent megváltoztat: már nem csak saját magáról kell döntenie, amikor eltökélt célja érdekében törvényt szeg...

 

Cop Mortem - RTL+, november 28. szombat, 23h

A történet hősei budapesti rendőrök, akik egy rituális gyilkosságsorozat tetteseit üldözik. A nyomozásban végletekig kimerült zsaruk egyszerre vadászok és vadak ebben a játszmában, az áldozatok ugyanis egytől-egyig rendőrök. Ebben a kiélezett helyzetben nem fogadják tárt karokkal a Londonból érkező Interpol ügynököt, John Holdont (Kamarás Iván), a sorozatgyilkosságok szakértőjét. Rezes századossal (Páll Zsolt), a gyilkosságiak nyomozójával hol rivalizálva, hol vállvetve, de kérlelhetetlen elszántsággal vetik magukat az elkövetők nyomába. Versenyfutásuk az idővel motoros klubokon, egyetemeken, bérverekedők titkos edzőtermein át vezet. Az életveszélyes akciók és vérre menő küzdelmek során azonban egyre inkább megkérdőjeleződik, valójában ki kinek az oldalán is áll...

 

Szárnyas fejvadász - Film+, november 28. szombat, 23h

A sci-fi filmbirodalom e kultikus darabjában a XXI.századi Los Angeles víziója elevenedik meg. A nagyvárosi betondzsungel, ahonnan kiűzetett a természet, ahol állandó eső áztatja a szmogba burkolódzó felhőkarcolókat, a Földről való kitelepülést reklámozó űrhajók világítják meg az eget. Hősünk, a magányos zsaru a távoli világűrből titokban visszaszökött lázadó replikánsokat és a többi meghibásodott emberhasommást vadássza. Ezek, az amúgy szerencsétlen teremtények, kik rövidke rabszolga _ létre terveztettek, és nemlétező gyermekkoruk emlékeit cipelik, igencsak veszélyesek, mert erősebbek az őket alkotó embernél, és elkeseredettebbek, tehát kegyetlenebbek. A szárnyas fejvadásznak azonban fel kell vennie velük a küzdelmet.

 

Django elszabadul - Mozi+, november 28. szombat, 00.00h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

X – A rendszerből törölve - RTL Klub, november 28. szombat, 00.15h

Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között összefüggés lehet.
Ám Éva rég nem nyomoz. A magánnyal és a félelmeivel küzd, képtelen részt venni a fővárosi rendőrség munkájában, és kamaszodó, saját problémáival küszködő lányával sem találja meg a hangot.
A város választások előtt áll. Az utcákon eluralkodik a káosz. Vandálok, tüntetők, anarchisták teszik lehetetlenné a békés életet – az egyenruhások nem érnek rá egy kétséges, bizonyíthatatlan üggyel foglalkozni.
Csakhogy felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) más, mint a többiek, felfedezi kolléganője különleges tehetségét… és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába: egyre jobban belekeverednek egy szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozatba, amelynek gyökerei messzire vezetnek.

 

Kadosh - M2, november 28. szombat, 00.35h

Az ezredfordulón játszódó film a jeruzsálemi ortodox zsidó negyedben élő két nővér, Rivka és Malka életét meséli el. Rivka, az idősebb nővér, tíz éve él házasságban Meirrel. Boldogságuknak egyetlen akadálya van: nincs gyerekük. A hagyományok szerint a gyerektelen házasság érvénytelen, a rabbi tehát rábeszéli a férjet, hagyja el feleségét, válasszon új asszonyt, hogy teljesíthesse egyik legfontosabb kötelességét. A fiatalabb nővér, Malka nem választhatja azt, akit szeret, hiszen Jakov _ bár hithű maradt _ kivált a gyülekezetből. A rabbi és a család tehát választ Malka számára egy "megfelelő" férjet... A Cannes-i Fesztiválon is nagy kritikai és közönségvisszhangot kiváltott francia-izraeli koprodukciós film balladai mélységgel ábrázolja az ortodox felfogás és a modern élet közötti kibékíthetetlen szakadékot.