Távoznak az Amerikai istenek készítői

Hivatalosan még nem tudni, miért, de valószínűleg a sorozat költségvetése lehet az oka.

Az év egyik legjobban várt sorozata a Neil Gaiman regénye alapján készült Amerikai istenek volt. Az ősi és a modern kor isteneinek csatározása különleges vizuális tálalást kapott, ami jórészt az egyik showrunner, Bryan Fuller (Halottnak a csók, Hannibal) védjegye. A Deadline értesülései szerint azonban társával, Michael Greenel együtt távozik a sorozat éléről.

Egyelőre nem hivatalos a kilépés oka, de valószínűsíthető, hogy költségvetési problémák miatt döntöttek így, ugyanis több pénzből szerettek volna gazdálkodni a második évadban. A forgatókönyvek egyébként elkészültek, és nagyjából kijelölték a bemutató idejét is 2018 közepére. Egyelőre még nem találtak új showrunnert, de Gaiman akár tevékenyebben is részt vehet a munkában - bár ő jelenleg a Terry Pratchettel közösen írt Elveszett próféciák sorozatváltozatával van elfoglalva.

Bryan Fuller sajnos rendszeresen pórul jár egyéni látásmódja miatt: A Halottnak a csókot és a Hannibalt is idő előtt elkaszálták, a Star Trek: Discoveryből pedig még a munkálatok elején kiszállt.