Teljesen felismerhetetlen az X-akták sztárja

Margaret Thatcher egykori brit miniszterelnökre viszont még Meryl Streepnél is jobban hasonlít. Nézd meg a The Crown című sorozat negyedik évada kedvéért teljesen átalakult Gillian Andersont!

November 17-én folytatódik a Netflix történelmi sikersorozata, a The Crown (A korona), immár a harmadik évadával, amelyben az Oscar-díjas Olivia Colman debütál a középkorú II. Erzsébetként. Közben viszont már javában forgatják a széria negyedik évadát, amiben az X-akták sztárjaként ismert Gillian Anderson is felbukkan majd az első női brit miniszterelnökként, Margaret Thatcherként.

A forgatásról most szerencsére kiszivárgott néhány lesifotó, így mindannyiunknak leeshet az állunk, milyen elképesztő munkát végeztek a sminkesek és a fodrászok Andersonon, aki kiköpött Thatcher – talán még Meryl Streepnél is jobban hasonlít a néhai politikusra, pedig az az átalakulás (A Vaslady című 2011-es életrajzi filmben) sem volt semmi: Oscart is ért a színésznőnek és a sminkes csapatnak.

A The Crown Thatcheréről lőtt lesifotó Spanyolországban készült: itt vették fel azt a jelenetet, ami azt a történelmi pillanatot eleveníti fel, amikor a miniszterelnöknő 1985-ben a Bahamákra érkezett, hogy ott találkozzon a Brit Nemzetközösség tagjaival. A fotókon Anderson egy elegáns kék ruhát és feltornyozott vörös hajat visel, amit néhány képen hajhálóval védenek.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a The Crown stábjához, és hogy lehetőségem van megformálni egy ilyen bonyolult és ellentmondásos asszonyt” – közölte a színésznő egy közleményben még akkor, amikor bejelentették a szerepét.

„Thatcher kétségtelenül ijesztő személyiség volt, de én szeretek a felszín alá hatolni,

és eközben, ha szabad ilyet mondanom, egyenesen beleszerettem ebbe az ikonikus alakba, aki, akár szeretjük, akár gyűlöljük, mégiscsak meghatározott egy egész korszakot” – tette hozzá.


(via Independent)