Tényleg igaz a pletyka: animációs spin off készül a Vaják tévésorozathoz

A Nightmare of the Wolf a szörnyvadász Geralt atyai tanítómesteréről, Vesemirről fog szólni.

Annyira népszerűnek bizonyult a Netflix Vaják sorozata, hogy hamarosan egy anime stílusú rajzfilm is készül majd hozzá The Witcher: Nightmare of the Wolf címmel, a koreai Mir Studio boszorkánykonyhájában. Az anime Vesemir eredettörténetét mutatja majd be, aki maga is vajákként kóborolt a világban, mielőtt Ríviai Geralt mentora lett volna. A hírt maga a Netflix stúdió jelentette be a Twitteren:

A pletykák igazak! Új Witcher-történet készül! Egy animáció, The Witcher: Nightmare of the Wolf címmel, ami azokba az időkbe visz vissza benneteket, amikor új veszély fenyegette a kontinenst. A Witcher csapata, @LHissrichand [Lauren S. Hissrich] és @BeauDeMayo dolgozik rajta, azzal a Mir Studióval közösen, ahol a Legend of Korra is készült.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a Netflix mikor mutatja be az animét, az viszont biztos, hogy 2021-ben érkezik majd a Vaják 2. évada. A showrunner, Lauren Shmidt Hissrich nemrég újságírói kérdésre válaszolva azt nyilatkozta: addig fogják ontani az újabb és újabb Witcher-évadokat, ameddig a nézőket érdekelni fogja. Alapanyaguk ugyanis van bőven: „a lengyelek George R.R. Martinja”, Andrzej Sapkowski ugyanis nem kevesebb, mint hat regényt és több kötetre való novellát írt a hazájában a '90-es évek óta hihetetlenül népszerű Wiedźmin franchise-hoz, amiből ráadásul azóta szárba szökkentek a kultikus Witcher videojátékok is! (via NME)