Test és lélek együtt – Borbély Alexandra ma este a Portréban

Vasárnap este az RTL Klub Portré című műsorában Borbély Alexandrával beszélget Barabás Éva. Azért is különleges az interjú, mert ez volt az első, amit a színésznő azután adott, hogy a Testről és lélekről bekerült a legjobb idegennyelvű filmek Oscar-versenyébe.

A Grease musicallal kezdődött minden: a szerelem, a vágyakozás a színház után. A nyitrai születésű színésznő most meg már éppen Hollywood felé kacsintgat. Borbély Alexandra el sem hiszi, hogy az Oscar-gálán Meryl Streep színésznővel egy teremben lesz. Hús-vér emberekké lettek a gyermekkori példaképek, amikor még a komáromi Selye János Gimnázium drámai tagozatán próbálgatta szárnyait.

Fotó: Nánási Pál / Katona József Színház

 

A Színművészeti Egyetem ugyan csak harmadszorra sikerült, ám Jordán Tamás sokkal hamarabb felismerte a tehetséget a gyönyörű színésznőben. A vidéki kislányból igazi városi nő lett, bár nagymamája ezt évekkel ezelőtt pontosan tudta, hogy így lesz.

A Testről és lélekről című film főszereplőjeként igazán megtanulta, hogy a testével és a lelkével játszik, olyannyira, hogy külföldön sokan azt gondolták, nem színésznő, hanem egy autisztikus vonásokkal rendelkező, amatőr szereplő. Sikerének azonban mindenki nagyon örül, a Katona József Színházban még szerepeit, próbáit is hozzá igazítják. Jóslatokba nem szívesen bocsátkozik, de nagyon bízik a film témájának időtlenségében.

Alexandra arról is mesél Barabás Évának, hogy miért élt egy fedél alatt Csuja Imrével, a legújabb szlovák és cseh megkeresésekről, és arról is, hogy milyen kapcsolata van az indiai Brad Pitt-tel.

Test és lélek együtt – Borbély Alexandra a Portré vasárnapi adásában az RTL Klubon 0 óra 20 perctől.