Tévénézettség: Kasza Tibi nem a múlt heti eredményét teszi majd ki az ablakba

A mi kis falunk milliomodik ismétlései is verték a Szerencsekerék új epizódjait.

Tévéfronton semmi lényeges nem történik mostanában: az uborkaszezon (nyaralás, szabadság, miegymás) és a foci-Eb miatt a tévécsatornák letekerték a „potmétereket”, és az egyszeri tévénézőnek be kell érnie ismétlésekkel.

Ez alól talán csak a Szerencsekerék szerdai és csütörtöki epizódja jelent kivételt, e két napon ugyanis  vadonatúj adásokkal jelentkezett Kasza Tibi vetélkedője, amiben viszont múlt héten nem volt sok köszönet.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

A fiatalok körében ugyanis az RTL-en sokadik alkalommal ismételt A mi kis falunk epizódjai jobb eredményt értek el, mint a Szerencsekerék a TV2-n. Míg a közkedvelt sorozat egy-egy részét átlagosan 104 ezren nézték, addig a Szerencsekerék adásait csupán 100 ezren. A közönségarány tekintetében is nyert az RTL: 12,2 százalékkal körözte le a TV2 főműsoridős 11,8 százalékát.


Bár hétfőn a nézők – az adatok alapján – úgy tűnik, megörültek a Szerencsekeréknek, ez az epizód lett ugyanis a legnézettebb az öt közül, azonban keddtől már lejtmenetbe került a vetélkedő.

A szerdai és a csütörtöki vadonatúj részt ráadásul kevesebben nézték, mint A mi kis falunk ismétléseit.

A teljes lakosság körében viszont a Szerencsekerék nyerte a versenyt A mi kis falunk ismétléseivel szemben: Kasza Tibi műsora 507 ezer nézőt vonzott adásonként 16,7 százalékos közönségaránnyal, míg A mi kis falunk csupán 330 ezer nézővel és 10,8 százalékos közönségaránnyal zárta a múlt hetet ebben a célcsoportban.

A hírműsorok tekintetében a fiatalok körében szintén vezet az RTL a TV2 előtt: míg az RTL Híradó adásonként 100 ezer nézőt vonz 16,7 százalékos közönségaránnyal, addig a Tények egy-egy adását átlagosan 92 ezren követik figyelemmel, a közönségarány 15,4 százalékos. A hírek után következő magazinműsoroknál viszont már a TV2 veszi át a vezetést, a Tények + 83 ezer nézőt, a Fókusz 72 ezer nézőt ültetve a képernyők elé.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

És akkor nézzük a múlt hét legnézettebb műsorainak toplistáját: természetesen

a foci-Eb és az M4 uralja a lista első felét mind a fiatalok, mind a teljes lakosság körében.

Az előbbi célcsoportban a portugálfrancia negyeddöntőt nézték a legtöbben, szám szerint 361 982-en, a közönségarány 42,4 százalékos volt. Második helyen ért célba a hollandtörök negyeddöntő 342 958 nézővel és 39,2 százalékos közönségaránnyal. A teljes lakosság körében pont fordított lett a sorrend, itt a hollandtörök meccset nézték a legtöbben, 879 086-an (32,1% SHR), és a második helyen végzett a portugálfrancia mérkőzés 876 473 nézővel (32,8% SHR).

A fiatalok körében a toplista első nyolc helyén a foci-Eb meccsei sorakoznak, kilencedik lett a Forma1 Brit Nagydíja, tizedik a Szerencsekerék hétfői adása, a tizenegyedik helyen pedig A mi kis falunk legnézettebb epizódja áll.

A fiatalok körében, főműsoridőben mért közönségarányok tekintetében az M4 győzedelmeskedett 21,5 százalékkal, második lett a TV2 9,6 százalékkal, az RTL pedig 9,1 százalékkal ezúttal a harmadik helyen zárta a hetet.