Titánok harca: TV Paprika vs. Chili TV

A TV2 Csoport nem tágít, a Fővárosi Törvényszék tiltása ellenére továbbra is használja a Chili TV logót és nevet, valamint fellebbez az ideiglenes döntés ellen - írja a comment.blog.hu.

A TV2 Csoport fellebbezéssel él, és nem tervezi a Chili Tv csatorna nevének és logójának megváltoztatását – updatelte a comment.com saját cikkét azzal kapcsolatban, miszerint a bíróság eltiltotta a TV2 Csoportot a Chili TV név használatától, mert az összetéveszthető a TV Paprikával, mely az AMC Networks Central Europe Kft. tulajdonában van.

A blogon leírják az egész sztorit: a TV2 2016 tavaszán kért védjegyoltalmat a Chili TV logójára, de az AMC ebbe nem nyugodott bele, és a szabadalmi hivatalnál panaszt nyújtott be, miszerint a paprika és a chili nagyon hasonlítanak egymásra. A hivatal elfogadta az érvelést, így el is utasította a TV2 védjegyoltalmi kérését. A TV2 egy másik logóval is próbálkozott a hivatalnál, mindeközben szeptemberben elindult a Chili TV, mit sem törődve a szabadalmi hivatal döntésével.

Októberben az AMC kérte a TV2-t, hogy módosítsák a csatorna nevét és logóját, ám ez nem vezetett eredményre, ezért az AMC a bírósághoz fordult: a Fővárosi Törvényszék hozott egy ideiglenes intézkedést, amiben megtiltotta a TV2 Csoportnak a névhasználatot, azonban ők fellebbeztek a határozat ellen, közben pedig tovább használják a nevet és a logót. És hátra van még persze a névjegybitorlási per is.

Itt tart most az ügy, kíváncsian várjuk a folytatást.