10 dolog, amit nem tudtál a Hideghegyről

A film, ami Oscar-díjat hozott mindenki kedvenc Bridget Jonesának, Renée Zellwegernek, és amiben rajta kívül olyan további sztárokat láthatunk, mint Nicole Kidman, Jude Law és Natalie Portman.

1. Amikor az általa játszott karakter, Ada zongorázik, akkor Nicole Kidman saját maga játszott. Ehhez hasonlóan Brandan Gleeson (Stobrod Thewes) is saját maga hegedül a filmben.

2. Sokáig úgy volt, hogy a Hideghegy két főszereplője Tom Cruise és Nicole Kidman lesz, akik addigra már nem voltak házasok, így elég kínos lett volna a dolog. Amikor a színészt felkérték, nem volt tudatában exfelesége részvételének, de amikor közölték vele, lovagiasan kihátrált a projektből, így Kidman elvállalhatta a női főszerepet. Inman szerepére Cruise-on kívül esélyes volt még Tom Hanks, Brad Pitt és Daniel Day-Lewis is. Végül Jude Law lett a befutó.

3. Natalie Portman eredetileg nem Sara, hanem Ada szerepét akarta megkapni, amire Kidman előtt esélyes volt még Julia Roberts és Cate Blanchett is. Ruby szerepére pedig felmerült Rachel Weisz neve is.

4. Közelebbről meg nem határozott szerepekre szóba került Matt Damon, Josh Hartnett, Leonardo DiCaprio és Eric Bana is.

5. A Teague-et alakító Ray Winstone szerint a ló, amit a filmben megül, ugyanaz az állat, mint akivel Russell Crowe a Gladiátort forgatta. A paci neve egyébként George.

6. A hitelesség kedvéért az amúgy is nagyon vékony Nicole Kidmant megkérték, hogy fogyjon le annyira, amennyire csak tud. A sztár radikális diétába kezdett: reggelire mindössze egy, ebédre pedig két-három keménytojást evett. Ennek az egyébként nagyon egészségtelen és egyáltalán nem javasolt fogyókúrának köszönhetően Kidman sokkal többet fogyott, mint várták.

7. Jude Law-nak ezzel szemben híznia, pontosabban izmosodnia kellett: nagyjából tíz kiló izmot kellett magára pakolnia. Mivel a forgatás a vidéki Romániában, a hegyekben zajlott, ahol nem álltak rendelkezésre menő fitnesztermek, Law úgy edzett, hogy a hátán hordozta a személyi edzőjét, farönköket vonszolt, és egy teniszpályát egyengető kisebb úthengert húzogatott.

8. Nicole Kidman öltözője egy átalakított busz volt, amit korábban Nicolae Ceausescu román diktátor használt.

9. A Hideghegy Anthony Minghella forgatókönyvíró-rendező és Jude Law egyik közös munkája a háromból. A másik kettő A tehetséges Mr. Ripley és a Bűnös viszonyok. Utóbbi, 2006-os filmet valószínűleg további együttműködések is követték volna, ha Minghella nem hal meg 2008-ban, mindössze 54 évesen.

10. Nicole Kidman egyszer elárulta, hogy már a kilencvenes években találkozott Anthony Minghellával, hogy megbeszéljenek egy szerepet, amit az alkotó 1996-os filmjében, Az angol betegben játszott volna. Végül az együttműködés nem jött össze. Kidman minden bizonnyal a Kristin Scott Thomas által alakított karaktert játszotta volna.


(via IMDb)