Tíz dolog, amit nem tudtál a Mr. Bean nyaralról

Mr. Bean sorozatát nagyon sokan szeretik, így biztos rengetegen újranézik majd a napokban a bónuszként készült nagyjátékfilmek közül a másodikat. Mi ezt a tíz érdekességet is mindenképpen ajánljuk a vígjáték mellé!

1. A Mr.Bean nyaral vörös szőnyeges jelenetét valóban a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon vették fel, 2006-ban. A film egyik szereplője, Willem Dafoe egyszer elárulta, hogy a képsor Pedro Costa Elmúlt fiatalság című alkotásának díszbemutatóján készült.

2. A jelenet felvétele pedig nem statisztákkal zajlott, hanem a fesztiválra ellátogató valódi rajongókkal, ezért a tömegben a Sabine-t játszó színésznő igazi nevét kiabálták, mert nem tudták, hogy filmforgatás zajlik, és Emma de Caunes nem Emma de Caunes-ként van jelen az eseményen.

3. A Mr. Bean nyaralban az eredeti tervek szerint a főhős nem Franciaországba, hanem Ausztráliába utazott volna.

4. Teddy, Mr. Bean mackója sajnos nem kapott szerepet a filmben.

5. Ahogy Columbo hadnagynak is mindig kérdéses volt a keresztneve, úgy Mr. Beanről sem tudni, hogy hívják a barátai. A Mr. Bean nyaralban viszont egy pillanatra felbukkan a figura útlevele, így láthatjuk, hogy a keresztneve helyén annyi szerepel, hogy Mr. Ez egyébként egybecseng a Mr. Bean sorozat néhány jelenetével is: ezekben a főhős mindig Mr.-t írt a keresztnév rubrikába, amikor ki kellett töltenie valamit. (És egyébként a karakter ebben is egy húron pendült Columbóval, aki egyszer viccesen azt válaszolta arra a kérdésre, hogy mi a keresztneve, hogy „hadnagy”.)

6. A Mr. Bean nyaral cím utalás az Hulot úr nyaral című 1953-as Jacques Tati-klasszikusra. A Mr. Beant megformáló Rowan Atkinson egyébként többször emlegette Hulot úr figuráját mint karaktere egyik ihletőjét.

7. Abban a jelenetben, amikor Sabine mély álomba zuhan az autóban, a figurát megformáló Emma de Caunes megegyezett a rendezővel, hogy valóban aludni fog, ezért altatót vett be. Azt viszont nem tudta, hogy miközben aludt, hangosan horkolt, és ez egy pillanatra a filmbe is bekerült (amikor az ablaknak dőlve alszik). A színésznő emiatt nagyon zavarba jött, pedig a fenti részletben is láthatjuk, hogy tényleg csak egy pillanatról van szó.

8. A Mr. Bean nyaralban azt láthatjuk, hogy a karakter utálja az osztrigát – pedig az eredeti Mr. Bean sorozat Mr. Bean in Room 426 című epizódjában azt láthatjuk, hogy egy szálloda svédasztalánál jól beeszik belőlük. Mivel a szóban forgó rész úgy végződik, hogy a habzsolás miatt a főhős rosszul érzi magát, és rémálmai lesznek, nem lehet tudni, hogy a filmbeli osztrigaundor ennek a közjátéknak a közvetlen következménye, vagy az alkotók egyszerűen elfeledkeztek az egészről, és apró következetlenségről van szó.

9. A filmbeli híres rendező, Carson Clay szerepére (akit végül Willem Dafoe formált meg) az alkotók eredetileg Mel Gibsont kérték fel.

10. Az eredeti tervek szerint Mr. Bean figurája ebben a filmben tűnt volna fel utoljára, de az élet végül máshogy hozta, hiszen a karakter felbukkant a 2012-es Londoni Olimpiai Játékok nyitó ceremóniájára készített produkcióban, majd 2015-ben egy Funeral (Temetés) című kisfilmben is, amit az eredeti sorozat huszonötödik évfordulója alkalmából készítettek. Ezenkívül egészen 2019-ig futott a Mr. Bean rajzfilmsorozat, 2018-ban pedig indult egy Handy Bean című széria is, amelyben a főhőst (és Teddyt) „csináld magad!”-videókban szerepeltetik. Még szerencse, hogy Rowan Atkinson úgy jelentette be a karakter visszavonulását, hogy azt is hozzátette: „soha ne mondd, hogy soha!”


Igazi keményvonalas Mr. Bean-rajongók mindenképpen olvassák el a Mr. Bean című sorozatról szóló trivia cikkünket is!


(via IMDb)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu