10 dolog, amit nem tudtál A szépség és a szörnyetegről

A Disney élőszereplős remake-jeinek egyik első darabja a sorban – nem mással az egyik főszerepben, mint a Harry Potter filmek Hermionéja. A szépség és a szörnyeteget most nemcsak a tévé adja le, de mi is elárulunk róla tíz érdekességet.

1. A szörnyeteg szerepére Dan Stevens előtt olyan színészek voltak esélyesek, mint Josh Brolin, Robert Pattinson és Ryan Gosling. Utóbbi színész azért mondott nemet, hogy A szépség és a szörnyeteg helyett inkább a Kaliforniai álomban szerepeljen. Érdekesség, hogy a női főszereplő, Emma Watson pedig pont a Kaliforniai álom helyett választotta A szépség és a szörnyeteget.

2. Belle megformálására Watson előtt felmerült Emma Roberts, Kristen Stewart, Amanda Seyfried, Lily Collins és Emmy Rossum neve is. Maurice szerepére Danny DeVito, Gaston szerepére Hugh Jackman, Lumière szerepére pedig Jean Dujardin és Simon Pegg is ott volt az esélyesek között.

3. Lumière szerepét végül Ewan McGregorra osztották, aki két fronton is nagy kihívással találta szembe magát. A Be Our Guest című dalra előadott táncát értelemszerűen motion capture jelmezben kellett felvenni, de McGregor annyira zavarba jött ettől, hogy nem tudott rendesen táncolni, csak akkor, ha (a rendezőn és az operatőrön kívül) mindenkit kiküldtek a felvételről.

A másik nehézséget a színész számára a figura francia akcentusa jelentette. Habár McGregor felesége, Eve Mavrakis (akivel azóta sajnos már válófélben vannak) francia, a sztár sehogy sem tudta megfelelően hozni az elvárt akcentust, ami így inkább mexikóira emlékeztetett. A forgatás végén ezért McGregor inkább újra felmondta az összes szövegét.

4. A rendezőt, Bill Condont 2006-os munkája, a Dreamgirls megrendezése miatt választották ki A szépség és a szörnyeteg dirigálására.

5. A szépség és a szörnyeteg négy szereplőjének, Emma Watsonnak (Belle), Emma Thompsonnak (Mrs. Potts), Luke Evansnek (Gaston) és Nathan Macknek (Chip) is április 15-én van a születésnapja. A forgatás idején ráadásul pont ezen a napon volt az első összeolvasás. Jó kis buli lehetett, az biztos! (Hogy mennyire, arról van egy rövidke videó is, lásd lentebb.)

6. Belle táncjelenetbeli ruhájához 914 és fél méter cérnát, illetve 2 160 Swarovski kristályt használtak fel.

7. Emma Watson – aki köztudottan feminista – nem volt hajlandó fűzőt viselni a jelmeze részeként.

8. A gazdájába, a főgonosz Gastonba szerelmes LeFou a Disney első meleg karaktere.

9. Habár ez a szörnyeteget alakító Dan Stevens első musicalje, nem ez az első énekes szerepe, hiszen sorozatában, a Downton Abbey-ben már dalra fakadt előtte.

10. 2 óra 9 perces játékidejével ez a verzió 45 perccel hosszabb, mint A szépség és a szörnyeteg című animációs film, amin alapul. Az élőszereplős változatot ugyanis kiegészítették három új dallal, ezenkívül több régi számnak kibővítették a szövegét, de a cselekményt is jobban részletezték (több kisebb és nagyobb szerephez is részletesebb háttérsztorikat írtak). Az új dalok zeneszerzője egyébként ugyanaz az Alan Menken volt, aki az eredeti rajzfilm zenéjét is jegyzi.


(via IMDb)