Tovább szenvedhetnek a szülésre ítélt nők és a tökéletesen élethű robotok is

Harmadik évadot kap A szolgálólány meséje és a Westworld is.

A bejelentés A szolgálólány meséje esetében mindössze egy héttel, a Westworld esetében pedig egy héttel és pár nappal azután érkezett, hogy a második szezon debütált a Hulun, illetve az HBO-n.

A folytatás híre ugyanakkor nem lepett meg senkit, hiszen a Margaret Atwood regénye alapján készült disztópia nemcsak a legutóbbi Emmy-gálán tarolt (nyolc díjat vihetett haza), de ez eddig a streamelős szolgáltatás valaha bemutatott legnézettebb sorozata is.

Az USA romjain létrejött, Gileád nevű totalitárius diktatúrában játszódó kegyetlen mesének a második évada még az elsőnél is brutálisabb volt.

„A sorstársaival együtt cselédségre és gyerekszülésre kényszerített Offred disztópikus meséje egyre horrorisztikusabb

fordulatokat vesz – mégsem tudjuk elfordítani a fejünket” – írtuk róla kritikánkban.

A Jurassic Park írójának, Michael Crichtonnak Feltámad a vadnyugat című filmjén alapuló Westworldöt olyan nagyon nem kényeztették az Emmyn (22 jelölésből csak öt technikai díjat ítéltek oda), de a közönség annyira szereti a gyilkos kalandparkban senyvedő androidok sztoriját, hogy villámgyorsan az HBO legnézettebb sorozata lett: az első évad epizódjait átlagosan 13,2 millióan nézték, amivel elérte a csatorna zászlóshajójának számító Trónok harca sikerét.

 

(via Variety)