Tudományos célokra ajánlja fel az orgazmusát Cara Delevingne

A magát biszexuálisnak valló színésznő izgalmas dokumentumsorozatot forgatott Planet Sex címmel, amelyről most újabb érdekes részletek láttak napvilágot.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a széria során az egykori modell tesz személyes utazást a szexualitás világába, és ennek folyamán szembesülnie kellett saját prüdériájával is, mivel a maszturbációs szeminárium (ahol nem egy tantermi előadást kellett lejegyzetelni, hanem neki magának kellett volna társaságban önkielégíteni) már neki is sok volt.

A Planet Sex egyébként december 1-jén debütál a BBC Three csatornán, és ennek kapcsán most újabb izgalmakat hoztak nyilvánosságra róla. A maszturbációs szeminárium mellett ugyanis Delevingne egy olyan német kórházba is ellátogatott, ahol vért vettek tőle orgazmus előtt és után, hogy így vizsgálják, milyen kémiai változások mennek végbe az emberi testben, miután eljutott a csúcsra.


A vizsgálat során elsősorban a szervezet endokannabinoid szintjét mérték: ez az a vegyület, ami akkor mutatható ki a testben, amikor relaxált állapotban vagyunk, és csökken a stressz szintünk. A kutatás nagyban hozzájárul az orgazmus nemek közötti eltérésének vizsgálatához, hiszen köztudott, hogy szex során a férfiak sokkal nagyobb eséllyel élnek át orgazmust, mint a nők.

„Azért vagyok itt, hogy felajánljam az orgazmusomat a tudomány javára, mivel úgy gondolom, a női vágy egyértelműen el van nyomva. (…) Készüljetek a sokkra.

Amikor például az orgazmusról van szó, hatalmas a különbség a két nem között.

Tudósok szerint a hetero férfiak 95 százaléka tapasztal orgazmust szexuális tevékenység során, míg a hetero nőknek csak a 65 százaléka. Őszintén szólva én még ezt a számot is magasnak találom, hetero barátnőim beszámolói alapján ez csak olyan 15–20 százalék lehet. A leszbikus nők minden bizonnyal jobban állnak” – mondja a műsorban a sztár, aki az említett tevékenységek mellett a Planet Sex epizódjaiban ellátogat egy csak nőknek létrehozott szexklubba, megnéz egy etikus pornóforgatást, és műtárgy is készül a vaginájából.


(via NME)