Twin Peaks-rajongóknak készül dokufilm a Tuskó Ladyről

I Know Catherine, the Log Lady lesz a címe, közösségi finanszírozásban gyűjtenek rá.

Bő három hét van még hátra, hogy a Twin Peaks-rajongók a Kickstarteren összegyűjtsenek 250 ezer dollárt egy Catherine E. Coulsonról szóló dokumentumfilmre. A 2015-ben, 71 évesen elhunyt amerikai színésznő leghíresebb szerepe Margaret Lanterman, azaz a Twin Peaks Tuskó Ladyje volt, akit nemcsak a tévésorozatban, de  a Tűz, jöjj velem!-ben és a tavalyi 3. évadban is eljátszott.

A színésznőről szóló dokumentumfilm az I Know Catherine, The Log Lady címen fut, ami nagyjából annyit tesz: Tudom, kicsoda Catherine, a Tuskó Lady. A projektgazda Richard Greene, aki a Mulholland Drive-ban dolgozott együtt David Lynch-csel, és ebben a dokufilmben is megszólaltatná a legendás rendezőt. Emellett bemutatná azt is, hogy Catherine E. Coulson nemcsak Tuskó Lady volt, hanem a filmgyártás sokoldalú művésze és megbízható iparosa: Lynch rendezőasszisztenseként dolgozott a Radírfej idején, kameraasszisztens volt a Star Trek 2: Khan haragja stábjában és Jim Jarmusch Éjszaka a Földönjében, de producerként is dolgozott.

A dokumentumfilmben David Lynch és a többi pályatárs mellet a színésznő barátai, rajongói valamint közeli és távoli rokonai is megszólalnának. (via NME.com)