Twin Peaks-rajongóknak készül dokufilm a Tuskó Ladyről

I Know Catherine, the Log Lady lesz a címe, közösségi finanszírozásban gyűjtenek rá.

Bő három hét van még hátra, hogy a Twin Peaks-rajongók a Kickstarteren összegyűjtsenek 250 ezer dollárt egy Catherine E. Coulsonról szóló dokumentumfilmre. A 2015-ben, 71 évesen elhunyt amerikai színésznő leghíresebb szerepe Margaret Lanterman, azaz a Twin Peaks Tuskó Ladyje volt, akit nemcsak a tévésorozatban, de  a Tűz, jöjj velem!-ben és a tavalyi 3. évadban is eljátszott.

A színésznőről szóló dokumentumfilm az I Know Catherine, The Log Lady címen fut, ami nagyjából annyit tesz: Tudom, kicsoda Catherine, a Tuskó Lady. A projektgazda Richard Greene, aki a Mulholland Drive-ban dolgozott együtt David Lynch-csel, és ebben a dokufilmben is megszólaltatná a legendás rendezőt. Emellett bemutatná azt is, hogy Catherine E. Coulson nemcsak Tuskó Lady volt, hanem a filmgyártás sokoldalú művésze és megbízható iparosa: Lynch rendezőasszisztenseként dolgozott a Radírfej idején, kameraasszisztens volt a Star Trek 2: Khan haragja stábjában és Jim Jarmusch Éjszaka a Földönjében, de producerként is dolgozott.

A dokumentumfilmben David Lynch és a többi pályatárs mellet a színésznő barátai, rajongói valamint közeli és távoli rokonai is megszólalnának. (via NME.com)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu