Ugye te is eltöltenél egy hetet Sandra Bullockkal és George Clooney-val?

Most megteheted! Jobbnál jobb filmeket láthatsz tőlük ezen a héten a tévében, a Gravitációban ráadásul mindketten szerepelnek.

Hétfő: Vészhelyzet

Bár a Vészhelyzet szereplőgárdájából Noah Wyle és Julianna Margulies a mai napig sorra forgatja a népszerű tévésorozatokat (A titkok könyvtára, Éghasadás, A férjem védelmében), senki más nem tudott akkora ívű karriert befutni a kezdőcsapatból, mint a Ross dokit alakító George Clooney! Mára ő lett az egyik legnépszerűbb A-kategóriás hollywoodi sztár, akinek van két Oscar-díja és négy Golden Globe-ja, rendezőként pedig olyan alkotásokat jegyez, mint az Egy veszedelmes elme vallomásai, a Good Night, and Good Luck, a Műkincsvadászok és a tavalyi A 22-es csapdája tévésorozat.

A Vészhelyzet a '90-es évek egyik legismertebb és legnépszerűbb sorozata volt. A sürgősségi osztályon mindig nagy a zűrzavar és a tempó. Nap mint nap betegek érkeznek és távoznak, az orvosok és nővérek döntésein pedig sokszor élet és halál múlhat. A sorozat ebbe a világba kalauzol el.

Kedd: Szerelemben, háborúban

Az Oscar-díjas Richard Attenborough 1996-os nagyszabású, romantikus filmeposzában a helytállásnak, hősiességnek és szerelemnek emléket állítva idézi meg a múlt század egyik óriása, az itt még poétikusan ifjú Ernest Hemingway alakját.

Észak-Olaszország, 1918. Az osztrák támadás dacára a világháború már a vége felé közeledik. Az amerikaiak olasz szövetségeseik kérésére vöröskeresztes ápolókat küldenek a háborús zónába, az önkéntes ápolónők között van Agnes von Kurowsky nővér (őt alakítja a filmben Sandra Bullock). A térségben hol haditudósítóként, hol mentősofőrként teljesít szolgálatot a 18 éves Ernest Hemingway (Chris O'Donnell), aki a pergőtűztől sem riad meg, és előszeretettel látogat a frontvonalba. Amikor egy lövészárokba becsapódó gránát szinte mindenkit megöl körülötte, a súlyos sebet kapott Ernie tanúbizonyságát adja bátorságának és lélekjelenlétének: megmenti egy olasz katona életét. Kórházba kerülve ismerkedik meg a nála hét évvel idősebb Agnesszel, aki hősnek kijáró bánásmódban részesíti, a lány kegyeiért azonban mások is versengenek.

Szerda: Nász-ajánlat

Sandra Bullcok az 1993-as A Pusztító óta folyamatosan ott volt Hollywood legnépszerűbb és legfoglalkoztatottabb színésznői között, Ryan Reynolds pedig a 2002-es Buliszervíz után sorra kapta a főszerepeket mindenféle akciófilmekben, vígjátékokban és akcióvígjátékokban (lásd: Penge: Szentháromság, Apósok akcióban, Csak barátok, Füstölgő Ászok és társai) Idő kérdése volt, mikor szerepeltetik őket közös filmben a kasszasiker reményében – ez végül a 2008-as Nász-ajánlatban történt meg.

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból az illegális bevándorló Margaretet (Sandra Bullock). A nő azt állítja, hogy házasodni készül, így nem küldhetik vissza a hazájába. A gond, hogy a vőlegénye, a gyanútlan asszisztense mit sem tud erről. Szerencsére Andrew (Ryan Reynolds), akit évek óta gyötört a munkahelyén, bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Erre azért van szükség, mert a hivatal embereit sem ejtették a fejük lágyára: bizonyságot akarnak. Nincs mit tenni, a páros a vőlegény családjához utazik Alaszkába. Az események nem egészen az elképzeléseik szerint alakulnak.

Csütörtök: Gravitáció

Alfonso Cuarón tudományos-fantasztikus filmje nemcsak amiatt volt emlékezetes, mert 2013-ban végre igazi asztronautákat mutatott a sok piffpuff sci-fi közepette (lásd: Star trek 1-2 vagy az űrlényinváziós Bosszúállók), ráadásul mindezt 3D-ben, hanem amiatt is, mert összesen 7 kategóriában nyert abszolút megérdemelten Oscar-díjat (legjobb rendező, operatőr, vágó, zene, hangvágás, hangkeverés és vizuális effektek)!

Sandra Bullock és George Clooney a Gravitáció gálavetítésén, a 70. Velencei Filmfesztiválon, 2013. augusztus 28-án (fotó: Venturelli/WireImage/Getty)

 

Dr. Ryan Stone-nak (Sandra Bullock), a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak (George Clooney) pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

Péntek: Alkonyattól pirkadatig

A film, amit valószínűleg egyetlen Quentin Tarantino- és Robert Rodriguez-rajongónak sem kell bemutatni. A zűrös életű Gekko testvérek (George Clooney és  maga Tarantino) Mexikó felé menekülnek, és hogy esélyesebben jussanak át a határon, a lakóautójukkal együtt elrabolnak egy hitehagyott papot (Harvey Keitel) és annak lányát (Juliette Lewis). Mexikóba érve kifújják magukat a Titty Twister nevű lebujban, nem is sejtve, hogy a hely valójában a Salma Hayek vezette, ronda, gumifejű vámpírok tanyája!

Tarantino és Rodriguez ebben az 1996-os horrorparódiájukban ugyanúgy a B-filmek előtt tisztelegtek, ahogy évekkel később a Terrorbolygóban és a Halálbiztosban tették. A táncot lejtő Salma Hayek mellett mindenképpen említést érdemelnek a film eszkábált fegyverei: a fúróval kombinált fakaró, a szentelt vízzel töltött vízipuska és a híres trükkmester, Tom Savini gatyapisztolya!