Újabb balhé a Való Világ villájában: ebből akár feljelentés is lehet

Az egyik villalakóra akár 1 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az RTL népszerű realityjének élő streamjében a

VV Rico nicknéven futó villalakó megrángatta játékostársát, VV11 Renit, majd fenyegetően felemelte a lábát, és mellé tette a falon, hogy ne tudjon elmozdulni. Eközben iszonyú hangerővel üvöltött,

és lekurvázta a nőt, valamint arról is ordítozott, hogy miként veszi a szájába a hímvesszőket. A videóban látszik, hogy mindezt a többiek végignézték.

Forrás: RTL

A jelenetet egy youtuber, Osváth Zsolt szúrta ki, aki a Zshowtime című műsorában beszélt az esetről. A videóban Mérő Vera civil jogvédő és dr. Ragány Zoltán büntetőjogász, egyetemi mesteroktató is egyetért abban, hogy VV Rico olyat tett, ami a Büntető törvénykönyvbe ütközik. Osváth az is kiemeli, hogy VV Rico korábban már megrúgta az egyik villalakót, pusztán “játékból”.

Forrás: RTL

Mérő Vera szerint az esetért nem csak a játékos, hanem az RTL is felelős, mivel nem kezelték megfelelően a helyzetet. Ragány Zoltán kiemelte, hogy ha a sértett 30 napon belül feljelentést tesz, és igazat adnak neki,

VV Ricóra akár 1 év szabadságvesztés is kiszabható tettleges becsületsértés jogcímen.

VV11 Reni maga is kiborult a történtektől, a titokszobán zokogva mesélt róla. Azt azonban nem biztos, hogy tudja – mivel a villalakók el vannak a szigetelve a külvilágtól –, hogy bűncselekményt követtek el ellene, és ezért feljelentést tehet.

Osváth Zsolt amúgy maga is dolgozik az RTL-nek: nemrég arra kérték fel, hogy népszerűsítse a csatorna streaming szolgáltatását, melyen 24 órában tekinthetünk be a villalakók életébe. Osváth a történtek után szerződést bontott a csatornával, igaz, a Konyhafőnökben még láthatjuk, de az a műsor felvételről megy.

Mérő Vera kiemelte, hogy a műsorban látott jelenet valószínűleg a nézőket is traumatizálta, ezért valakinek a médiahatósághoz kéne fordulni. 

(via Media1)