Újabb részletek derültek ki a Glee sztárjának tragikus csónakbalesetéről

Állandó szédülései voltak, amire gyógyszereket szedett, viszont ezek miatt nem volt elég ereje visszamászni a vízből a csónakba.

Júliusban a Glee - Sztárok leszünk! tévésorozat rajongóinak millióit rázta meg a szomorú hír: csónakázás közben, tragikus balesetben elhunyt a széria egyik sztárja, Naya Rivera. Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a Port.hun, a 33 éves színésznő július 8-án indult csónakázni a 4 éves kisfiával a kaliforniai Piru-tavon. A kisfiúra azonban végül egyedül találtak rá a csónakban (épp aludt), a színésznő holttestét csak a következő héten, július 13-án találták meg a hatóságok a tóban. Az öngyilkosságot és az idegenkezűséget a nyomozás során kizárták.

Fotó: Imeh Akpanudosen / Getty Images

 

A 4 éves kisfiú, Josey Hollis Dorsey és Naya Rivera édesanyja, Yolanda Previtire utólagos elmondása szerint a színésznő és a fia „Egy, két há'!”-felkiáltással beugrottak a csónakból a vízbe, hogy ússzanak egyet. Rivera jó úszónak számított, bár a csónakkölcsönzőt vezető férfi szerint nem akart mentőmellényt felvenni, amikor erre induláskor megkérte. A színésznő rosszul lett a vízben, és hiába kiabált segítségért, csak magára számíthatott. Ahhoz még volt ereje, hogy a fiút visszasegítse a csónakba, ahhoz azonban már nem, hogy ő maga is bemásszon.

A Ventura megyei orvosszakértő friss jelentése szerint Rivera a migrén egyik tünetétől, a vertigótól (olyan fajta szédülés, mintha valaki körhintában ülne) szenvedett, amely állapot rosszabbodott, amikor vízben volt. A jelentés szerint az elhunyt sokszor hányt is ettől a szédüléstől, de az évek során megtanulta antihisztaminokkal kezelni ezt a problémát. A színésznő toxikológiai zárójelentéséből az is kiderült, hogy koffeint, valamint alacsony mennyiségű amfetamint és diazepámot (szorongás, álmatlanság, alkoholelvonási tünetek, valamint epilepsziás izomgörcsök kezelésére használt gyógyszer) találtak a szervezetében. A boncolás 0,016 százalékos véralkohol-szintet is megállapított nála. (via NME.com)